Vindaloo tofuval fűszeres, gazdag szószban tálalva

Vindaloo tofuval

A Vindaloo egy klasszikus indiai étel, amely a portugál gyarmatosítók által hozott fűszereken alapul. Eredetileg húsból készült, de a vegetáriánus verziók is népszerűek. A tofu tökéletesen magába szívja a gazdag fűszereket, miközben krémes állagú szószban tálalva adja át igazi ízélményét. Kiváló választás, ha valami igazán ínycsiklandót szeretnél készíteni egy hétvégi vacsorához.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Tofu
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 cm Friss gyömbér
1 db Lime leve
2 ek. Olívaolaj
200 ml Kókusztej
2 ek. Ecet
2 ek. Paprika
1 tk. Kömény
1 cs. Fahéj
1 tk. Mustármag
1 tk. Koriander
1 tk. Kurkumapor
1 tk. Chili por
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdjük a tofut, először is nyomjuk ki belőle a felesleges vizet. Ehhez helyezzük a tofut egy tiszta konyharuhába, és egy nehezéket tegyünk rá, hogy kiengedje a vizet. Ezt hagyjuk állni 15 percig.

    A tofu megfelelő előkészítése nagyon fontos, hogy a fűszerek jobban átjárják, és ne maradjon vizes.

    2

    A hagymát vágjuk finomra, a fokhagymát és a gyömbért reszeljük le. A lime levét facsarjuk ki. Az összes fűszert – paprika, kömény, fahéj, mustármag, koriander, kurkuma, chili por – készítsük elő.

    A friss gyömbér és fokhagyma intenzívebb ízt ad az ételnek, így érdemes frisset használni.

    3

    Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsük fel az olívaolajat. Adjuk hozzá a hagymát, és pirítsuk üvegesre, majd adjuk hozzá a fokhagymát és a gyömbért, és keverjük egy percig.

    Ne pirítsuk túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat! Az üvegesedésig hagyjuk pirulni a hagymát.

    4

    Most következik a fűszerek hozzáadása. Szórjuk rá a paprika, kömény, fahéj, mustármag, koriander, kurkuma és chili port. Keverjük jól össze, hogy az olajban megpiruljanak.

    A fűszereket mindig pörköljük meg egy kicsit az olajban, így jobban kioldódik az ízük.

    5

    Adjuk hozzá a tofut, amit előzőleg kockákra vágtunk. Alaposan keverjük át, hogy minden kocka egyenletesen befedje a fűszerkeverék.

    A tofu kockák sütése közben ügyeljünk arra, hogy minden oldalát egyenletesen süssük meg.

    6

    Öntsük hozzá a kókusztejet és az ecetet. Keverjük jól össze, majd hagyjuk a keveréket egy-két percig felforrni.

    Ha sűrűbb szószt szeretnénk, főzzük egy kicsit tovább, hogy a kókusztej besűrűsödjön.

    7

    Végül adjuk hozzá a lime levét, és sóval ízesítsük. Ha szükséges, pótoljuk a fűszereket, hogy az étel elérje a kívánt ízt.

    A lime leve frissességet ad az ételnek, így ne hagyjuk ki!