Törd össze az étcsokoládét kisebb darabokra, hogy könnyebben olvadjon.
Minél kisebb darabokra töröd a csokoládét, annál egyenletesebben fog olvadni.
Egy kis lábosban keverd össze a vörösbort, a cukrot és a vaníliakivonatot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen felolvad.
Használj jó minőségű vörösbort, mert az befolyásolja az öntet ízét. Ne forrald a bort, csak melegítsd.
Add hozzá az étcsokoládét, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel a folyadékban.
Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd a csokoládét, hogy ne égjen le.
Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd alaposan össze, hogy sima állagot kapj.
A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le hirtelen a csokoládét.
Add hozzá a vajat és egy csipet sót, majd lassú tűzön keverd tovább, amíg a mártás fényes és krémes nem lesz.
A vajtól lesz fényes és krémes az öntet. A só kiemeli az ízeket.
Hagyd a mártást kissé hűlni, majd tálald frissen süteményekhez, gyümölcsökhöz vagy fagylalthoz.
Az öntet melegen és hidegen is finom.
Hűtőben légmentesen zárható edényben 3-4 napig eltartható. Fogyasztás előtt melegítsd fel enyhén.
Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett melegítsd fel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.