Vörösboros csokoládéöntet tálalva

Vörösboros csokoládéöntet

A vörösboros csokoládéöntet az elegancia és a gazdag ízek tökéletes kombinációja. Az étcsokoládé intenzív íze és a vörösbor aromája kifinomult harmóniát teremt, amely minden desszertet különlegessé tesz. Ez az öntet remekül illik süteményekhez, gyümölcsökhöz vagy akár fagylalthoz. Könnyen elkészíthető, és garantáltan lenyűgözi az asztalnál ülőket. Egyedi és luxus ízvilág, amely tökéletesen kiegészíti a desszertélményt.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
100 g Étcsokoládé
100 ml Vörösbor
50 g Cukor
100 ml Tejszín
20 g Vaj
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze az étcsokoládét kisebb darabokra, hogy könnyebben olvadjon.

    Minél kisebb darabokra töröd a csokoládét, annál egyenletesebben fog olvadni.

    2

    Egy kis lábosban keverd össze a vörösbort, a cukrot és a vaníliakivonatot. Melegítsd közepes lángon, amíg a cukor teljesen felolvad.

    Használj jó minőségű vörösbort, mert az befolyásolja az öntet ízét. Ne forrald a bort, csak melegítsd.

    3

    Add hozzá az étcsokoládét, és folyamatosan kevergetve olvaszd fel a folyadékban.

    Alacsony lángon, folyamatosan kevergetve olvaszd a csokoládét, hogy ne égjen le.

    4

    Öntsd hozzá a tejszínt, és keverd alaposan össze, hogy sima állagot kapj.

    A tejszín legyen szobahőmérsékletű, hogy ne hűtse le hirtelen a csokoládét.

    5

    Add hozzá a vajat és egy csipet sót, majd lassú tűzön keverd tovább, amíg a mártás fényes és krémes nem lesz.

    A vajtól lesz fényes és krémes az öntet. A só kiemeli az ízeket.

    6

    Hagyd a mártást kissé hűlni, majd tálald frissen süteményekhez, gyümölcsökhöz vagy fagylalthoz.

    Az öntet melegen és hidegen is finom.

    7

    Hűtőben légmentesen zárható edényben 3-4 napig eltartható. Fogyasztás előtt melegítsd fel enyhén.

    Mikrohullámú sütőben vagy vízgőz felett melegítsd fel.