Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral bélelve. Ez segít elkerülni, hogy a burek leragadjon és megkönnyíti a tisztítást.
A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.
A lilahagymát hámozd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben melegíts kevés olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát közepes lángon, majd hagyd kihűlni.
A lilahagyma lágyabb ízt ad a bureknek. Fontos, hogy kihűljön a hagyma, mielőtt a töltelékhez adod, mert különben megolvaszthatja a sajtot.
Egy keverőtálban dolgozd össze a sajtkrémet, a reszelt tormát, a wasabit és a sót. Add hozzá a kihűlt párolt lilahagymát is, és keverd krémes, egynemű állagúra. Tipp: ha túl sűrű, adj hozzá 1 evőkanál tejfölt vagy vizet.
A wasabi mennyiségét ízlés szerint állítsd be! Ha nem szereted a csípőset, kevesebbet tegyél bele.
Fektesd ki az első réteslapot, majd kenj rá olívaolajat egy ecset segítségével. Ez ropogós rétegeket eredményez sütés közben.
Ügyelj, hogy a réteslap ne szakadjon el. Ha nagyon száraz, enyhén nedvesítsd be vízzel.
Kanalazz rá 2-3 evőkanálnyi tölteléket, és oszlasd el egyenletesen. Tekerd fel a lapot hosszában, majd csavard spirál formába (csiga alakban), és tedd a sütőpapíros tepsibe.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A csiga alak szép formát ad a bureknek.
Ismételd meg a folyamatot a maradék lapokkal és töltelékkel. Ügyelj arra, hogy legyen hely közöttük, mert sütés közben terjeszkednek.
Ha kevés a hely a tepsiben, süsd a burekokat két részletben.
A tetejüket kend meg még egy réteg olívaolajjal, hogy aranybarnára süljenek. Tipp: ha enyhe pikánsabb hatást szeretnél, kenheted a tetejüket enyhén wasabis olajjal (kis mennyiségben).
A tetejére szórd szezámmagot vagy mákot a még szebb látványért.
Süsd 35-40 percig, amíg a burek aranybarna nem lesz. A sütés vége felé figyeld, nehogy túlpiruljon – a tészta vékony, gyorsan pirul.
Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.