Wasabis burek tálalva

Wasabis burek

A burek tradicionális balkáni fogás, de a modern konyhákban egyre bátrabban kísérleteznek új ízekkel. A wasabis változat a keleti és balkáni ízvilág ötvözete, ahol a csípős, karakteres wasabi és a selymes sajtkrém különleges harmóniát alkot. A wasabis burek minden falatja meglepetés: először a lágy sajtkrém simogat, majd hirtelen felbukkan a wasabi ereje – egy ízkaland, ami biztosan emlékezetes marad. A titok a töltelék kiegyensúlyozottságában rejlik – ha túl sok wasabit használsz, elnyomja a többi ízt. Ha finomítani szeretnéd, keverhetsz a töltelékbe aprított újhagymát vagy petrezselymet is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
1140 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
6 db Réteslap
200 g Krémes natúr sajtkrém
1 tk. Reszelt torma
1 tk. Wasabi paszta
0.25 tk.
1 db Lilahagyma
50 ml Olívaolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és készíts elő egy tepsit sütőpapírral bélelve. Ez segít elkerülni, hogy a burek leragadjon és megkönnyíti a tisztítást.

    A sütő előmelegítése biztosítja az egyenletes sütést.

    2

    A lilahagymát hámozd meg és vágd apróra. Egy serpenyőben melegíts kevés olívaolajat, és párold üvegesre a hagymát közepes lángon, majd hagyd kihűlni.

    A lilahagyma lágyabb ízt ad a bureknek. Fontos, hogy kihűljön a hagyma, mielőtt a töltelékhez adod, mert különben megolvaszthatja a sajtot.

    3

    Egy keverőtálban dolgozd össze a sajtkrémet, a reszelt tormát, a wasabit és a sót. Add hozzá a kihűlt párolt lilahagymát is, és keverd krémes, egynemű állagúra. Tipp: ha túl sűrű, adj hozzá 1 evőkanál tejfölt vagy vizet.

    A wasabi mennyiségét ízlés szerint állítsd be! Ha nem szereted a csípőset, kevesebbet tegyél bele.

    4

    Fektesd ki az első réteslapot, majd kenj rá olívaolajat egy ecset segítségével. Ez ropogós rétegeket eredményez sütés közben.

    Ügyelj, hogy a réteslap ne szakadjon el. Ha nagyon száraz, enyhén nedvesítsd be vízzel.

    5

    Kanalazz rá 2-3 evőkanálnyi tölteléket, és oszlasd el egyenletesen. Tekerd fel a lapot hosszában, majd csavard spirál formába (csiga alakban), és tedd a sütőpapíros tepsibe.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert kifolyhat sütés közben. A csiga alak szép formát ad a bureknek.

    6

    Ismételd meg a folyamatot a maradék lapokkal és töltelékkel. Ügyelj arra, hogy legyen hely közöttük, mert sütés közben terjeszkednek.

    Ha kevés a hely a tepsiben, süsd a burekokat két részletben.

    7

    A tetejüket kend meg még egy réteg olívaolajjal, hogy aranybarnára süljenek. Tipp: ha enyhe pikánsabb hatást szeretnél, kenheted a tetejüket enyhén wasabis olajjal (kis mennyiségben).

    A tetejére szórd szezámmagot vagy mákot a még szebb látványért.

    8

    Süsd 35-40 percig, amíg a burek aranybarna nem lesz. A sütés vége felé figyeld, nehogy túlpiruljon – a tészta vékony, gyorsan pirul.

    Ha a teteje túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.