Először készítsd el az élesztőt: egy tálban keverd el a meleg vizet és a cukrot, majd morzsold bele az élesztőt. Hagyd állni 10 percig, amíg felfut.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztítja az élesztőt. A kézmeleg víz az ideális.
Közben egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Amikor az élesztő felfutott, add hozzá az olívaolajat és öntsd a liszthez. Keverd össze, majd gyúrd sima tésztává.
A tésztát addig gyúrd, amíg rugalmas és sima nem lesz. Ha ragad, adj hozzá egy kevés lisztet, de ne túl sokat, mert a tészta száraz lehet.
A tésztát pihentesd letakarva 1 órán át, hogy megkeljen. Az ideális hőmérséklet körülbelül 25°C.
A tésztát meleg helyen pihentesd, például a sütőben, alacsony hőfokon (kb. 30-40°C), vagy egy meleg radiátor közelében. A letakarás megakadályozza a tészta kiszáradását.
Amikor a tészta megkelt, borítsd ki egy lisztezett felületre, és óvatosan nyújtsd ki egy téglalap alakú formára.
A tésztát óvatosan nyújtsd, hogy ne szakadjon el. Ha nagyon ragad, lisztezd be a felületet és a nyújtófát.
A tésztát kend meg a wasabi pasztával, majd szórd meg szezámmaggal. A tészta szélét hajtsd fel, majd óvatosan nyomkodd bele a szezámmagot.
A wasabi mennyiségét ízlés szerint szabályozhatod. Ha nem szereted a túl csípőset, kevesebbet használj.
Hagyjuk a tésztát még 15 percig pihenni, majd süsd előmelegített 200°C-os sütőben 20-25 percig, amíg a teteje szép aranybarna nem lesz.
A sütési idő sütőfüggő, ezért figyelj a tésztára, és ha túl gyorsan barnul, vedd lejjebb a hőfokot.
Ha kész, hagyd egy kicsit hűlni, majd szeleteld fel és tálald frissen.
A focaccia frissen a legfinomabb, de másnap is fogyasztható. Ha másnapra marad, tedd légmentesen záródó edénybe, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.