Welsh rarebit Worcestershire sz贸sszal t谩lalva, sajtos sz贸szban, pir铆t贸s keny茅r tetej茅n

Welsh rarebit Worcestershire sz贸sszal

A Welsh rarebit a brit konyha egyik legismertebb 茅tel茅nek sz谩m铆t, amely a 18. sz谩zadban sz眉letett meg. Az 茅tel gazdag sajtos sz贸szb贸l k茅sz眉lt, 茅s pir铆t贸s keny茅ren t谩lalj谩k. Az 茅tel egyik legn茅pszer疟bb vari谩ci贸ja a Worcestershire sz贸sszal k茅sz铆tett v谩ltozat, amely egy kis f疟szeress茅ggel 茅s savanyk谩ss谩ggal gazdag铆tja a sz贸szt. A Welsh rarebit Worcestershire sz贸sszal t枚k茅letes v谩laszt谩s reggelire vagy egy gyors vacsor谩ra.

El艖k茅sz眉let 10 perc
Elk茅sz铆t茅s 15 perc
Teljes 25 perc
1300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 4
200 g Cheddar sajt
30 g Vaj
1 ek. Liszt
200 ml Tej
1 ek. Worcestershire sz贸sz
1 ek. Must谩r
0.5 tk. Fekete bors
4 db Pir铆t贸s keny茅r

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    TejTej
    Glut茅nGlut茅n

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    A vajat olvaszd meg egy kis l谩basban k枚zepes l谩ngon, majd add hozz谩 a lisztet. Keverd folyamatosan, hogy s疟r疟 paszt谩t kapj.

    A vajat lassan olvaszd meg, hogy ne 茅gjen meg. A lisztet folyamatosan keverve adj hozz谩, hogy ne legyen csom贸s.

    2

    Lassan add hozz谩 a tejet, mik枚zben folyamatosan kevergeted, hogy sima sz贸szt kapj. Hozz谩adhatod a must谩rt, Worcestershire sz贸szt, 茅s fekete borsot.

    A tejet fokozatosan add hozz谩, hogy elker眉ld a csom贸k k茅pz艖d茅s茅t. Ha t煤l s疟r疟, adj hozz谩 m茅g egy kis tejet.

    3

    A cheddar sajtot reszeld le, majd tedd hozz谩 a sz贸szhoz, 茅s keverd, am铆g teljesen felolvad.

    A sajt min茅l frissebb, ann谩l jobb. Ha t煤l s疟r疟 a sz贸sz, egy kis tejjel laz铆thatod.

    4

    K枚zben pir铆tsd meg a kenyereket aranybarn谩ra.

    A pir铆t贸snak ropog贸snak kell lennie, hogy a sz贸sz ne 谩ztassa el t煤l gyorsan.

    5

    Amikor a sz贸sz elk茅sz眉lt, 枚ntsd r谩 a pir铆t贸sokra, 茅s azonnal t谩lald melegen.

    A Welsh rarebit hagyom谩nyosan forr贸, olvadt sajttal t谩lalj谩k, 铆gy ne v谩rj t煤l sok谩ig, hogy megej茅d!