Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.
A hozzávalók előkészítése segít, hogy a folyamat zökkenőmentes legyen.
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.
A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg ki nem fehéredik, így a parfé krémesebb lesz.
Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.
A krém akkor jó, ha bevonja a kanalat, és ha végighúzod rajta az ujjad, a vonal nem folyik össze. Ha túlmelegíted, a tojás kicsapódhat.
A whisky-t és a karamell szirupot öntsd a tojásos keverékhez, és alaposan keverd el, hogy az ízek összeérjenek.
Használj jó minőségű whisky-t és karamell szirupot a legjobb ízhatás érdekében.
Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a darabos részeket. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.
A szűrés biztosítja, hogy a parfé sima és krémes legyen.
Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.
A hosszabb hűtési idő még intenzívebbé teszi az ízeket. Ha van rá időd, hagyd akár egy éjszakán át hűlni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.