Wrap tál grillezett csirkével, salátával, paradicsommal, kukoricával és tejföllel tálalva

Wrap Tál

A wrap tál, más néven wrap bowl egy modern ételtrend, ami a gyorsételek és az egészséges életmód találkozásából született. A tortilla lapokat itt nem tekercs formájában, hanem ropogós elemekként használjuk fel, míg az alap friss saláta és grillezett csirke. A koncepció lényege, hogy az ízek rétegezve, tál formájában kerülnek a tányérra, így nem csak praktikus, de látványos is. Ez az étel kiváló választás lehet egy könnyű, de mégis tápláló ebédre, vacsorára vagy akár vendégeknek is. Az öntet helyett most egyszerű tejfölt használunk, de akár joghurttal vagy fokhagymás szósszal is variálható. Ha szereted a pikáns ízeket, egy kevés chilipehely is remekül passzol hozzá!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
2 db Tortilla lap
200 g Grillezett csirkemell
100 g Kukorica
1 db Paradicsom
3 db Fejes saláta
2 ek. Tejföl
50 g Reszelt sajt
1 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd a csirkemell elkészítésével: vágd vékony csíkokra, majd sózd és borsozd meg. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és süsd aranybarnára 6-8 perc alatt. TIPP: Ne mozgasd túl sokat a húst, így szép kérget kap.

    A csirkemell helyett használhatsz pulykamellet, marhahúst vagy tofu kockákat is.

    2

    Mosd meg a salátát, majd tépd kisebb darabokra. A paradicsomot szeleteld fel, a kukoricát szűrd le, ha konzervet használsz. A friss alapanyagok frissességet visznek a tálba.

    A salátát alaposan mosd meg és szárítsd le, hogy ne legyen vizes a tál.

    3

    Készítsd elő a tálat: a tortilla lapokat vágd nagyobb darabokra vagy csíkokra, és enyhén pirítsd meg száraz serpenyőben, amíg ropogósak nem lesznek.

    A tortilla darabokat sütőben is megpiríthatod, ha egyenletesebben szeretnéd megsütni.

    4

    Egy nagy tál aljára helyezd el a salátát, majd rétegezd rá a paradicsomszeleteket, kukoricát, a grillezett csirkét, reszelt sajtot, végül kanalazd rá a tejfölt.

    A rétegezésnél figyelj, hogy a nehezebb hozzávalók kerüljenek alulra.

    5

    Szórd meg a tetejét a pirított tortilla darabokkal. Ezek ropogóssá teszik a salátát és extra textúrát adnak hozzá.

    A tortilla darabok helyett használhatsz tortilla chipset is.

    6

    Tálalás előtt keverd át az egészet, hogy az ízek jól elkeveredjenek. TIPP: ha előre készíted el, a tortilla darabokat csak tálalás előtt add hozzá, hogy ne ázzanak el.

    Az öntetet külön is kínálhatod, hogy mindenki maga adagolhassa.