A rizst öblítsd le alaposan hideg vízben, majd áztasd 30 percig. Ezután párold meg a rizst egy pároló edényben, amíg megpuhul, kb. 30 perc alatt.
A rizs párolásához használj egy jó pároló edényt, hogy ne égjen meg, és a rizs megőrzi a textúráját.
A zöld babot tisztítsd meg és vágd apróra, majd egy serpenyőben az olajon párold meg 5-7 percig, hogy egy kicsit megpuhuljon és friss íze maradjon.
A zöld babot ne főzd túl, mert megőrzi a friss ízét, ha enyhén ropogós marad.
A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek lesznek.
Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.
A párolt rizst keverd össze a kókusztejjel, a rizsecettel, a cukorral és sóval. Keverd addig, amíg a rizs teljesen felveszi a kókusztej ízét és egy sűrű, krémes állagot kap.
A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.
A párolt rizst tedd egy tálra, és rakd rá a megpárolt zöld babot, majd szórd meg a fokhagymás hagymával.
A fokhagymás hagymát ne keverd bele teljesen, csak szórd rá, hogy minden falat friss ízű legyen.
Tálald melegen, mint főételt vagy köretet.
A Xôi zöld babbal tökéletesen illik egy kis sült csirke mellé, vagy más húsételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.