Xôi zöld babbal, rizses étel friss zöldségekkel

Xôi zöld babbal

A Xôi zöld babbal egy hagyományos vietnami étel, amely a helyi konyha friss, egészséges alapanyagainak felhasználásával készül. A rizs egy alapvető összetevő az ázsiai konyhában, és az itt használt kókusztej gazdag ízt és krémességet ad az ételnek. A zöld bab és a friss fűszerek tökéletesen kiegészítik a rizst, így egy könnyű, de ínycsiklandó ételt eredményez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 1 óra
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Jázmin rizs
200 g Zöld bab
200 ml Kókusztej
1 ek. Rizsecet
0.5 tk.
1 tk. Cukor
1 ek. Olaj
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le alaposan hideg vízben, majd áztasd 30 percig. Ezután párold meg a rizst egy pároló edényben, amíg megpuhul, kb. 30 perc alatt.

    A rizs párolásához használj egy jó pároló edényt, hogy ne égjen meg, és a rizs megőrzi a textúráját.

    2

    A zöld babot tisztítsd meg és vágd apróra, majd egy serpenyőben az olajon párold meg 5-7 percig, hogy egy kicsit megpuhuljon és friss íze maradjon.

    A zöld babot ne főzd túl, mert megőrzi a friss ízét, ha enyhén ropogós marad.

    3

    A hagymát és fokhagymát apróra vágd, majd egy serpenyőben, olajon pirítsd meg őket, amíg üvegesek lesznek.

    Ügyelj arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg, mert akkor keserű lesz.

    4

    A párolt rizst keverd össze a kókusztejjel, a rizsecettel, a cukorral és sóval. Keverd addig, amíg a rizs teljesen felveszi a kókusztej ízét és egy sűrű, krémes állagot kap.

    A kókusztej gazdag ízt ad az ételnek, de ha túl sűrűnek találod, adj hozzá egy kis vizet.

    5

    A párolt rizst tedd egy tálra, és rakd rá a megpárolt zöld babot, majd szórd meg a fokhagymás hagymával.

    A fokhagymás hagymát ne keverd bele teljesen, csak szórd rá, hogy minden falat friss ízű legyen.

    6

    Tálald melegen, mint főételt vagy köretet.

    A Xôi zöld babbal tökéletesen illik egy kis sült csirke mellé, vagy más húsételekhez.