Yaki udon frissen, ropogósra sütve, gazdag szójaszószban, tojással tálalva

Yaki udon (sült udon)

A Yaki udon a japán konyha egyik klasszikusa, amely a sült udon tésztát fűszeres szójaszószban készíti el. A tésztát gazdagítják friss zöldségekkel, és egy lágy tojással tálalják, hogy egy gazdag és ínycsiklandó ételt alkossanak. Ez az étel tökéletes választás bármelyik étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Udon tészta
200 g Zöldségek (pl. sárgarépa, brokkoli, gomba)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Ojaszósz (teriyaki)
2 db Tojás
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olaj
1 tk. Sesame olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tésztát főzd meg sós vízben az utasítások szerint, majd szűrd le és tedd félre.

    Ne főzd túl a tésztát, hogy megőrizze a kívánt állagát.

    2

    A zöldségeket aprítsd fel és egy serpenyőben pirítsd meg a sesame olajjal, amíg enyhén megpuhulnak.

    A zöldségeket ne pirítsd túl, hogy megőrizzék a ropogós textúrájukat.

    3

    Egy másik serpenyőben, egy kevés olajon pirítsd meg a finomra vágott fokhagymát és hagymát.

    A fokhagyma illata akkor lesz intenzívebb, ha lassan pirítod, ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a főtt tésztát a serpenyőbe és öntsd hozzá a szójaszószt, teriyaki szószt. Keverd jól össze.

    A tésztát jól keverd el a szószokkal, hogy minden falat ízes legyen.

    5

    Egy külön serpenyőben süsd meg a tojásokat tükörtojásként, majd tedd félre.

    A tojásokat ne süsd túl, hogy a sárgája még folyós maradjon.

    6

    Add hozzá a zöldségeket a tésztához és pirítsd őket még egy percig.

    Ha szükséges, adj hozzá még egy kis szójaszószt a fűszerezéshez.

    7

    Tálald a sült udont, és helyezd a tojást a tetejére.

    A friss tojás a legjobb, ha a tészta tetején tálalod, hogy a meleg tészta kicsit átvegye a tojás ízét.