Yatsuhashi fahéjjal, japán édesség kókuszreszelékkel

Yatsuhashi fahéjjal

A Yatsuhashi egy hagyományos japán édesség, amely Kyoto városából származik. Eredetileg rizslisztből készült, és egy édes, rugalmas édesség formájában fogyasztották. A fahéj hozzáadása egy új, izgalmas változatot eredményezett, amely tökéletes választás lehet téli napokon. A yatsuhashi a japán desszertkultúra szimbóluma, és már világszerte ismertté vált.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizsliszt
100 g Cukor
1 tk. Fahéj
100 ml Víz
1 tk. Vanília kivonat
50 g Kókuszreszelék
100 g Áztatott rizsliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzá a fahéjat, majd alaposan keverd el a hozzávalókat.

    A fahéj mennyisége változtatható, ha erősebb fahéjas ízt szeretnél, tehetsz hozzá egy kicsit többet is.

    2

    Adj hozzá a keverékhez vizet és a vanília kivonatot, majd jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.

    A vanília kivonat hozzáadása gazdagítja az ízt, de ha nincs kéznél, akkor egy kevés vaníliás cukorral is helyettesíthető.

    3

    Keverj hozzá a tésztához kókuszreszeléket, hogy extra ízt és textúrát adjon a yatsuhashinak.

    A kókuszreszelék egy kis extra édes ízt ad a tésztához, és kellemes állagot biztosít.

    4

    Ezután az áztatott rizslisztet is add hozzá a tésztához, és alaposan keverd össze.

    Az áztatott rizsliszt biztosítja a tészta kívánt állagát, így ügyelj, hogy egyenletesen keveredjen el.

    5

    A kész tésztát oszd el kis darabokra, és formázd őket hosszú, vékony hengerekké. Ezeket helyezd egy párolóedénybe, és párold 20-25 percig.

    A tésztát ne csináld túl vékonyra, hogy könnyebben kezelhető legyen és ne törjön el.

    6

    Miután elkészült, vedd ki a yatsuhashit a párolóból, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.

    A szeletelés akkor lesz könnyebb, ha a yatsuhashi egy kicsit kihűl, de még puha.