A rizslisztet és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzá a fahéjat, majd alaposan keverd el a hozzávalókat.
A fahéj mennyisége változtatható, ha erősebb fahéjas ízt szeretnél, tehetsz hozzá egy kicsit többet is.
Adj hozzá a keverékhez vizet és a vanília kivonatot, majd jól keverd össze, hogy sima tésztát kapj.
A vanília kivonat hozzáadása gazdagítja az ízt, de ha nincs kéznél, akkor egy kevés vaníliás cukorral is helyettesíthető.
Keverj hozzá a tésztához kókuszreszeléket, hogy extra ízt és textúrát adjon a yatsuhashinak.
A kókuszreszelék egy kis extra édes ízt ad a tésztához, és kellemes állagot biztosít.
Ezután az áztatott rizslisztet is add hozzá a tésztához, és alaposan keverd össze.
Az áztatott rizsliszt biztosítja a tészta kívánt állagát, így ügyelj, hogy egyenletesen keveredjen el.
A kész tésztát oszd el kis darabokra, és formázd őket hosszú, vékony hengerekké. Ezeket helyezd egy párolóedénybe, és párold 20-25 percig.
A tésztát ne csináld túl vékonyra, hogy könnyebben kezelhető legyen és ne törjön el.
Miután elkészült, vedd ki a yatsuhashit a párolóból, hagyd kihűlni, majd szeleteld fel kis darabokra.
A szeletelés akkor lesz könnyebb, ha a yatsuhashi egy kicsit kihűl, de még puha.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.