Yeolmu kimchi, fiatal nyári retek, fokhagymás és fűszeres pasztával, szezámmaggal díszítve

Yeolmu kimchi - fiatal nyári retek kimchi

A Yeolmu kimchi a koreai konyha egyik alapvető étkezése, amelyet fiatal nyári retekkel készítenek. Az étel friss és fűszeres ízével különleges helyet foglal el a koreai háztartásokban. Az étel története évszázadokra nyúlik vissza, és az egyik legfontosabb alapanyaga a retek, amit sokféle módon használnak. A Yeolmu kimchi a hagyományos kimchi receptjeinek modern változata, amely friss, könnyű és tápláló, miközben még mindig gazdag ízvilágú. A fűszeres paszta és a friss koriander különleges élményt adnak a fogásnak.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 3 perc
Teljes 3 perc
50 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Fiatal nyári retek
1 ek.
1 l Víz
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Ginger (gyömbér)
2 ek. Friss pirospaprika por
1 ek. Fűszeres hal szósz (guk-ganjang)
1 tk. Cukor
1 ek. Szezámmag (díszítéshez)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fiatal nyári retkeket alaposan mosd meg, majd vágd őket vékony szeletekre vagy darabokra.

    A retek szeletei ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen átjárja őket a fűszeres keverék.

    2

    A sós vízhez add hozzá a cukrot és a gyömbért. Keverd össze, amíg a cukor és a só fel nem oldódik.

    A sós víz alapvető a kimchi fermentálásához, ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl erős, hogy a retek friss maradjon.

    3

    Helyezd a retket a sós vízbe, és hagyd állni 2-3 órán át, hogy a só lehúzza a retek nedvességét.

    Ez a lépés segít a retek leválásában, és a só segít a fermentáció elindításában.

    4

    Közben készítsd el a kimchi pasztát: a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát és a fűszeres hal szószt egy aprítógépben keverd össze, amíg sima pasztát kapsz.

    Ha nincs fűszeres hal szósz, helyettesítheted sima hal szószsal, de a fűszeres verzió különleges ízt ad a kimchinek.

    5

    Miután a retek jól átjáródott a sóval, öntsd le a vizet, és a kimchi pasztát keverd össze a retkekkel.

    A pasztát egyenletesen kell eloszlatni, hogy minden darab retek megfelelően megízlelődjön.

    6

    Helyezd a kimchit egy tiszta üvegbe, és hagyd szobahőmérsékleten 1-2 napig fermentálódni.

    A fermentálás gyorsabban megy melegebb helyen. Ha a szoba túl hideg, a fermentálás tovább tarthat.

    7

    Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és tálald hidegen.

    A szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek, és különleges ízt ad a kimchihez.