A fiatal nyári retkeket alaposan mosd meg, majd vágd őket vékony szeletekre vagy darabokra.
A retek szeletei ne legyenek túl vastagok, hogy könnyen átjárja őket a fűszeres keverék.
A sós vízhez add hozzá a cukrot és a gyömbért. Keverd össze, amíg a cukor és a só fel nem oldódik.
A sós víz alapvető a kimchi fermentálásához, ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl erős, hogy a retek friss maradjon.
Helyezd a retket a sós vízbe, és hagyd állni 2-3 órán át, hogy a só lehúzza a retek nedvességét.
Ez a lépés segít a retek leválásában, és a só segít a fermentáció elindításában.
Közben készítsd el a kimchi pasztát: a fokhagymát, a gyömbért, a paprikát és a fűszeres hal szószt egy aprítógépben keverd össze, amíg sima pasztát kapsz.
Ha nincs fűszeres hal szósz, helyettesítheted sima hal szószsal, de a fűszeres verzió különleges ízt ad a kimchinek.
Miután a retek jól átjáródott a sóval, öntsd le a vizet, és a kimchi pasztát keverd össze a retkekkel.
A pasztát egyenletesen kell eloszlatni, hogy minden darab retek megfelelően megízlelődjön.
Helyezd a kimchit egy tiszta üvegbe, és hagyd szobahőmérsékleten 1-2 napig fermentálódni.
A fermentálás gyorsabban megy melegebb helyen. Ha a szoba túl hideg, a fermentálás tovább tarthat.
Tálalás előtt szórd meg szezámmaggal és tálald hidegen.
A szezámmag extra ropogósságot ad az ételnek, és különleges ízt ad a kimchihez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.