Yeongeun Jorim, koreai sárgarépa szójaszószban szezámmaggal

Yeongeun Jorim

A Yeongeun Jorim egy hagyományos koreai étel, amelyet főként sárgarépából készítenek. A fűszeres szójaszósz és a szezámolaj gazdag ízvilágot ad a sárgarépának, miközben a pirítás kiemeli az étel édes és fűszeres ízét. Ez az étel gyorsan elkészíthető és gyakran kerül a koreai családok étkezései közé, mivel tápláló és frissítő. A szezámmag pedig nemcsak ízesíti, hanem ropogós textúrával is gazdagítja.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Sárgarépa
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk. Cukor
3 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
200 ml Víz
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A sárgarépákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.

    Ha a sárgarépát vékony szeletekre vágod, gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi az ízeket.

    2

    A fokhagymát apróra vágd, a zöldhagymát pedig karikákra vágd.

    A fokhagyma minél apróbbra vágva jobban átadja az ízét a szósznak.

    3

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a sárgarépát és pirítsd 3-4 percig.

    A sárgarépát rövid ideig pirítva jobban megőrzi roppanósságát és színesebb marad.

    4

    Add hozzá a szójaszószt, cukrot, fokhagymát és vizet, majd keverd jól össze. Főzd alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.

    Ha a szósz túl sűrűvé válik, adhatsz hozzá egy kevés vizet, hogy folyékonyabb legyen.

    5

    Amikor a sárgarépa megpuhult és a szósz szépen bevonja, szórd meg szezámmaggal és a zöldhagymával.

    A szezámmag fokozza az étel ízét és textúráját, míg a zöldhagyma frissességet ad hozzá.

    6

    Tálald forrón, és élvezd a gazdag, ízletes Yeongeun Jorim-t.

    Ez a étel friss rizs mellett a legfinomabb.