A sárgarépákat hámozd meg és vágd vékony szeletekre vagy csíkokra.
Ha a sárgarépát vékony szeletekre vágod, gyorsabban megpuhul, és jobban átveszi az ízeket.
A fokhagymát apróra vágd, a zöldhagymát pedig karikákra vágd.
A fokhagyma minél apróbbra vágva jobban átadja az ízét a szósznak.
Egy nagy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a sárgarépát és pirítsd 3-4 percig.
A sárgarépát rövid ideig pirítva jobban megőrzi roppanósságát és színesebb marad.
Add hozzá a szójaszószt, cukrot, fokhagymát és vizet, majd keverd jól össze. Főzd alacsony hőmérsékleten 10-15 percig, amíg a sárgarépa megpuhul.
Ha a szósz túl sűrűvé válik, adhatsz hozzá egy kevés vizet, hogy folyékonyabb legyen.
Amikor a sárgarépa megpuhult és a szósz szépen bevonja, szórd meg szezámmaggal és a zöldhagymával.
A szezámmag fokozza az étel ízét és textúráját, míg a zöldhagyma frissességet ad hozzá.
Tálald forrón, és élvezd a gazdag, ízletes Yeongeun Jorim-t.
Ez a étel friss rizs mellett a legfinomabb.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.