A bacont vágd apró darabokra és egy serpenyőben süsd ropogósra közepes lángon.
A bacon darabkák ropogósra sütésével nemcsak ízt adsz a puddingnak, hanem egy kellemes textúrát is biztosítasz.
A lisztet, sót és borsot keverd össze egy nagy tálban, majd add hozzá a tojásokat és a tejet. Keverd simára a tésztát.
A tészta akkor lesz jó, ha teljesen sima és csomómentes. Használhatsz habverőt is, hogy könnyen össze tudd keverni.
Az olívaolajat öntsd egy mufin sütő formába, és tedd a sütőt 200°C-ra előmelegíteni. Ha forró, öntsd bele a tésztát a formákba.
Az olajnak forrón kell lennie a formákban, hogy a tészta gyorsan megemelkedjen és ropogós legyen.
A sütőtálcát tedd be a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg a Yorkshire puddingok aranybarnák és megemelkedtek.
Ne nyisd ki a sütő ajtaját a sütés alatt, mert a puddingok összemegynek, ha hirtelen változik a hőmérséklet.
A kész puddingokat vegyél ki, és tálald a ropogósra sült bacon darabokkal a tetején.
Tálalhatod friss petrezselyemmel vagy egy kis szósszal a még ínycsiklandóbb végeredményért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.