Yorkshire pudding curry fűszerrel tálalva

Yorkshire pudding curry fűszerrel

A Yorkshire pudding tradicionális brit étel, amelyet általában pörköltek és sült húsok mellé tálalnak. A curry por hozzáadása egy különleges csavart ad az ételnek, amely új ízélményt nyújt. Eredetileg a puddingot sült húsok mellett kínálták, de ez a verzió kiváló választás azok számára is, akik fűszeresebb ízeket keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
250 ml Tej
3 db Tojás
1 csipet
0.5 csipet Bors
1 tk. Curry por
2 ek. Olaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Egy muffinformát vagy Yorkshire pudding sütőtálat bekenünk egy kevés olajjal.

    Az olajnak nagyon forrónak kell lennie a sütőben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.

    2

    A lisztet, a sót, a borsot és a curry port összeszitáljuk egy tálban.

    A curry por adja meg a Yorkshire pudding különleges ízét, próbálj meg jó minőségű curryt választani.

    3

    A tojásokat egy külön tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük.

    A tojásokat és tejet alaposan fel kell verni, hogy levegős és könnyű tésztát kapjunk.

    4

    A tojásos keveréket fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez, folyamatos keverés mellett.

    Ne keverd túl, mert akkor nem fog szépen feljönni a tészta.

    5

    A keveréket a forró sütőformákba öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára sülnek.

    Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a tészták összeeshetnek.

    6

    Tálalás előtt hagyjuk pár percig pihenni a formákban, majd frissen, melegen tálaljuk.

    A curry fűszeres Yorkshire pudding kiválóan illik pikáns mártásokhoz vagy húsételekhez.