A sütőt 220°C-ra előmelegítjük. Egy muffinformát vagy Yorkshire pudding sütőtálat bekenünk egy kevés olajjal.
Az olajnak nagyon forrónak kell lennie a sütőben, hogy a tészta szépen megemelkedjen.
A lisztet, a sót, a borsot és a curry port összeszitáljuk egy tálban.
A curry por adja meg a Yorkshire pudding különleges ízét, próbálj meg jó minőségű curryt választani.
A tojásokat egy külön tálban felverjük, majd hozzáadjuk a tejet és jól elkeverjük.
A tojásokat és tejet alaposan fel kell verni, hogy levegős és könnyű tésztát kapjunk.
A tojásos keveréket fokozatosan hozzáadjuk a lisztes keverékhez, folyamatos keverés mellett.
Ne keverd túl, mert akkor nem fog szépen feljönni a tészta.
A keveréket a forró sütőformákba öntjük, majd visszatesszük a sütőbe, és 20-25 percig sütjük, amíg szép aranybarnára sülnek.
Ne nyisd ki a sütőt sütés közben, mert a tészták összeeshetnek.
Tálalás előtt hagyjuk pár percig pihenni a formákban, majd frissen, melegen tálaljuk.
A curry fűszeres Yorkshire pudding kiválóan illik pikáns mártásokhoz vagy húsételekhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.