Yorkshire pudding sajttal töltve, aranybarnára sült tésztával

Yorkshire pudding sajttal töltve

A Yorkshire pudding egy klasszikus brit étel, amelyet hagyományosan vasárnapi pörköltek mellé szolgálnak fel. Az étel eredetileg egyszerű tésztából készült, és az idők során sokféle változatban kapható, például különböző töltelékekkel. A sajtos változat különösen népszerű, mivel a sajt fűszeres íze tökéletesen illik a puha és enyhén ropogós tésztához. A sajttal töltött Yorkshire pudding önálló ételként is megállja a helyét.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
1000 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Liszt
3 db Tojás
200 ml Tej
1 csipet
0.5 tk. Fekete bors
2 ek. Olívaolaj
150 g Cheddar sajt
50 g Parmezán sajt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Először készítsd el a Yorkshire pudding tésztáját. Egy tálban keverd össze a lisztet, a sót, a borsot és a tojásokat. Fokozatosan add hozzá a tejet, miközben folyamatosan kevered, hogy sima tésztát kapj.

    A tészta legyen folyékony, de ne túl híg, így szép puffos lesz sütés közben.

    2

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra, és egy muffinformát vagy egy speciális Yorkshire pudding formát kenj meg egy kevés olívaolajjal. A formákat tedd be a sütőbe 5 percre, hogy az olaj forró legyen.

    Fontos, hogy az olaj nagyon forró legyen, mert ez segít a tészta gyors megemelkedésében.

    3

    Amikor az olaj forró, vedd ki a formákat, és öntsd bele a tésztát. Tedd vissza a formákat a sütőbe, és süsd 20-25 percig, amíg a tészta megemelkedik és aranybarnára sül.

    Ne nyisd ki a sütő ajtaját sütés közben, különben a tészta összeeshet.

    4

    Amíg a tészta sül, reszeld le a cheddar és parmezán sajtot, majd tedd félre.

    Ha szeretnéd, a sajtok keveréke helyett használhatsz egyféle sajtot is, de a cheddar és parmezán kombinációja különösen ínycsiklandó.

    5

    Miután a Yorkshire puddingok szépen megemelkedtek és aranybarnák, vedd ki őket a sütőből, és gyorsan töltsd meg őket a reszelt sajttal.

    A sajtot gyorsan töltsd bele, hogy ne essen össze a tészta.

    6

    Tedd vissza a sütőbe 5-10 percre, amíg a sajt teljesen megolvad és buborékos lesz.

    A sajt teljesen megolvadva és enyhén pirulva adja meg a legjobb ízt és textúrát.

    7

    A kész Yorkshire puddingokat tálald melegen. Az ételt önálló ételként vagy köretként is fogyaszthatod.

    A sajtos Yorkshire pudding kitűnő választás húsételek mellé is.