Yorkshire pudding spenóttal, friss zöldségekkel tálalva

Yorkshire pudding spenóttal

A Yorkshire pudding egy hagyományos angol étel, amely az Egyesült Királyságban vált híressé, és különösen vasárnapi ebédek elengedhetetlen része. A spenóttal készült változat egy modern twist a klasszikus pudingra, amelyet egészséges és friss zöldségekkel gazdagítanak. Az étel eredetileg húsételek mellé készült, de a vegetáriánus változata, amely a spenótot és a fokhagymát ötvözi, tökéletes választás azoknak, akik könnyedebb, de ínycsiklandó étkezésre vágynak. Az angol háztartásokban még mindig nagy népszerűségnek örvend, és a spenóttal készült verzió a modern konyhában is egyre inkább teret hódít.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
3 db Tojás
250 ml Tej
200 g Spenót
1 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
1 csipet Bors
1 ek. Sütőolaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A spenótot alaposan mosd meg, és forralj fel egy edényben egy kevés sós vizet. A spenótot 1-2 percig blansírozd, majd hideg vízbe tedd át, hogy megőrizze szép zöld színét. Közben a fokhagymát apróra vágd.

    A spenótot ne főzd túl, mert elveszíti a tápanyagait és az élénk zöld színét!

    2

    Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Amikor illatozni kezd, add hozzá a spenótot, és főzd 2-3 percig, amíg fel nem melegszik. Sózd és borsozd.

    A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és keserű ne legyen.

    3

    Készítsd el a Yorkshire pudding tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot. A tésztának sima, csomómentesnek kell lennie.

    A tészta akkor lesz tökéletes, ha először a száraz hozzávalókat kevered össze, és utána folyamatosan adagolod hozzá a tejet.

    4

    Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A muffin formákat kenj meg sütőolajjal, majd öntsd bele a tésztát. Süsd 20-25 percig, amíg a pudingok szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyeld a pudingok színét!

    5

    A kész Yorkshire puddingokat vedd ki a sütőből, és tálald a spenótos keverékkel. Tálalás előtt friss petrezselyemmel is megszórhatod, ha szeretnéd.

    A Yorkshire puddingok akkor a legfinomabbak, ha frissen tálalod őket, amikor még meleg és ropogós.