A spenótot alaposan mosd meg, és forralj fel egy edényben egy kevés sós vizet. A spenótot 1-2 percig blansírozd, majd hideg vízbe tedd át, hogy megőrizze szép zöld színét. Közben a fokhagymát apróra vágd.
A spenótot ne főzd túl, mert elveszíti a tápanyagait és az élénk zöld színét!
Egy serpenyőben melegítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg rajta az apróra vágott fokhagymát. Amikor illatozni kezd, add hozzá a spenótot, és főzd 2-3 percig, amíg fel nem melegszik. Sózd és borsozd.
A fokhagymát alacsony hőmérsékleten pirítsd, hogy ne égjen meg és keserű ne legyen.
Készítsd el a Yorkshire pudding tésztát: egy tálban keverd össze a lisztet, a tojásokat, a tejet, a sót és a borsot. A tésztának sima, csomómentesnek kell lennie.
A tészta akkor lesz tökéletes, ha először a száraz hozzávalókat kevered össze, és utána folyamatosan adagolod hozzá a tejet.
Melegítsd elő a sütőt 220°C-ra. A muffin formákat kenj meg sütőolajjal, majd öntsd bele a tésztát. Süsd 20-25 percig, amíg a pudingok szépen megemelkednek és aranybarna színt kapnak.
A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyeld a pudingok színét!
A kész Yorkshire puddingokat vedd ki a sütőből, és tálald a spenótos keverékkel. Tálalás előtt friss petrezselyemmel is megszórhatod, ha szeretnéd.
A Yorkshire puddingok akkor a legfinomabbak, ha frissen tálalod őket, amikor még meleg és ropogós.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.