Yuba és marhahús szójaszószban zöldségekkel tálalva

Yuba és marhahússal

A Yuba és marhahússal egy autentikus ázsiai étel, amely ötvözi a fehérjében gazdag yuba szója bőrt a zamatos marhahússal. A szójaszósz ízvilága különleges harmóniában van a friss zöldségekkel, és tökéletes étkezés a nap bármely szakában. A yuba, amely a szója tejbeli szűréséből származik, hihetetlenül tápláló és ízletes, míg a marhahús adja az étel szaftosságát és gazdag ízét. Ez az étel valódi ázsiai élményt nyújt, és könnyen elkészíthető bárki számára, aki szereti a különleges, fűszeres ételeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
100 g Yuba (szója bőr)
200 g Marhahús (szeletelt)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zöld paprika
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 cm Friss gyömbér
0.5 tk.
0.5 tk. Fekete bors
1 tk. Cukor
150 ml Víz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vékony szeletekre vágjuk, a zöld paprikát csíkokra, a hagymát és fokhagymát pedig apróra vágjuk.

    A marhahúst a legjobb akkor szeletelni, ha előzőleg pár órára a fagyasztóba tesszük, így könnyebben vágni.

    2

    A gyömbért hámozd meg, és reszeld finomra. A yubat egy tál vízben áztasd meg 5-10 percig, majd szűrd le.

    A yuba áztatása előtt ügyelj arra, hogy a víz ne legyen túl forró, hogy ne veszítse el a textúráját.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd add hozzá a fokhagymát, gyömbért és hagymát, és pirítsd meg őket 2-3 percig.

    A hagymát és fokhagymát lassú tűzön pirítsd, hogy megőrizzék az aromájukat anélkül, hogy megégjenek.

    4

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg, amíg a hús minden oldala szép barna nem lesz. Sózd és borsozd meg.

    A hús ne legyen túl sűrűn a serpenyőben, hogy minden darab szépen megpiruljon.

    5

    Ezután add hozzá a zöld paprikát és a szóját, és keverd össze. Öntsd rá a vizet, és párold 5-7 percig.

    A szójaszósz íze dominál, de ha szükséges, egy kis cukrot is adhatunk hozzá a gazdagabb íz érdekében.

    6

    A végén add hozzá az előkészített yubat, és alaposan keverd össze, hogy minden hozzávaló egyenletesen eloszoljon.

    A yuba gyorsan felszívja a szószt, ezért érdemes rövid ideig főzni, hogy megőrizze a roppanós állagát.

    7

    Tálald melegen, friss korianderrel díszítve.

    A koriander frissessége igazán feldobja az ételt, de ha nem szereted, elhagyhatod.