Yuba és paradicsomos káposzta serpenyőben

Yuba és paradicsomos káposztával

A Yuba és paradicsomos káposzta egy friss és ízletes étel, amely a keleti konyha egyik különlegessége. A yuba, más néven szója bőr, a szójatej felületén képződő hártya, amely gazdag fehérjében és rendkívül tápláló. A paradicsomos káposztával együtt egy tökéletesen harmonikus ételt alkotnak, amely gazdag ízekben és tápanyagokban. Ez az étel tökéletes választás azoknak, akik valami könnyű, de tápláló ételt keresnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Yuba (szója bőr)
300 g Káposzta
2 db Paradicsom
2 gerezd Fokhagyma
2 szál Zöldhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Frissen őrölt bors
1 evőkanál Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát vágd vékony csíkokra. A paradicsomot vágd fel kis kockákra, és a fokhagymát apróra vágva tedd félre.

    A káposzta vágásánál ügyelj arra, hogy a csíkok egyenletesek legyenek, hogy egyenletesen megpuhuljanak a főzés során.

    2

    Egy nagy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg a fokhagymát és zöldhagymát, amíg illatosak lesznek.

    A fokhagyma pirításánál ügyelj arra, hogy ne égjen meg, mert a megégett fokhagyma keserű ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a felvágott paradicsomokat a serpenyőbe, és főzd 5-7 percig, hogy levet engedjenek.

    A paradicsomot addig főzd, amíg a leve el nem párolog, és a paradicsomok kicsit megpuhulnak.

    4

    A káposztát tedd a serpenyőbe, és főzd 5-7 percig, amíg megpuhul, de még ropogós marad.

    Ha szeretnéd, egy kis vizet vagy alaplevet is adhatunk a káposztához, hogy jobban puhuljon.

    5

    A yuba-t (szója bőrt) vágd kisebb darabokra, és tedd a serpenyőbe a káposztás-paradicsomos keverékhez. Főzd még 5 percig.

    A yuba gyorsan megszívja a fűszereket és ízeket, így nem szükséges hosszú ideig főzni.

    6

    Sózd, borsozd ízlés szerint, majd tálald friss korianderrel megszórva.

    A koriander frissességet ad az ételnek, így bátran használj belőle bőségesen.