A yucát hámozd meg, majd vágd hosszú hasábokra. Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kis sót.
A yuca héja kemény és vastag, érdemes egy erősebb késsel hámozni. Ügyelj arra, hogy a darabok egyenlőek legyenek, hogy egyenletesen főjenek.
A felvágott yucát tedd a forró vízbe, és főzd 20-25 percig, amíg megpuhul, de még nem túl puhára, hogy megőrizze a textúráját.
A főzési időt figyeld, mivel ha túlfőzöd, a yuca túl puha lesz és könnyen széteshet.
Miután a yuca megfőtt, szűrd le, és tedd félre. Egy serpenyőben olívaolajat melegíts fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.
A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert gyorsan megéghet. Csak addig pirítsd, amíg érezhetővé válik az illata.
A megfőtt yucát tedd a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon. Ízesítsd sóval és borssal.
A fokhagyma olaja remek ízt ad a yucának, és a pirítás segít kialakítani a kívánt ropogós textúrát.
Tálald a yucát egy friss petrezselyemmel díszítve, és azonnal fogyaszd.
A petrezselyem frissessége színt és ízt ad a tálalásnak, érdemes gazdagon megszórni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.