A yucĂĄt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd hosszĂș hasĂĄbokra. Forrald fel a vizet egy nagy lĂĄbasban, Ă©s adj hozzĂĄ egy kis sĂłt.
A yuca hĂ©ja kemĂ©ny Ă©s vastag, Ă©rdemes egy erĆsebb kĂ©ssel hĂĄmozni. Ăgyelj arra, hogy a darabok egyenlĆek legyenek, hogy egyenletesen fĆjenek.
A felvĂĄgott yucĂĄt tedd a forrĂł vĂzbe, Ă©s fĆzd 20-25 percig, amĂg megpuhul, de mĂ©g nem tĂșl puhĂĄra, hogy megĆrizze a textĂșrĂĄjĂĄt.
A fĆzĂ©si idĆt figyeld, mivel ha tĂșlfĆzöd, a yuca tĂșl puha lesz Ă©s könnyen szĂ©teshet.
MiutĂĄn a yuca megfĆtt, szƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre. Egy serpenyĆben olĂvaolajat melegĂts fel, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s pirĂtsd meg, amĂg aranybarna nem lesz.
A fokhagymĂĄt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyĆben, mert gyorsan megĂ©ghet. Csak addig pirĂtsd, amĂg Ă©rezhetĆvĂ© vĂĄlik az illata.
A megfĆtt yucĂĄt tedd a serpenyĆbe, Ă©s pirĂtsd 5-7 percig, hogy egy szĂ©p aranybarna kĂ©rget kapjon. ĂzesĂtsd sĂłval Ă©s borssal.
A fokhagyma olaja remek Ăzt ad a yucĂĄnak, Ă©s a pirĂtĂĄs segĂt kialakĂtani a kĂvĂĄnt ropogĂłs textĂșrĂĄt.
TĂĄlald a yucĂĄt egy friss petrezselyemmel dĂszĂtve, Ă©s azonnal fogyaszd.
A petrezselyem frissessĂ©ge szĂnt Ă©s Ăzt ad a tĂĄlalĂĄsnak, Ă©rdemes gazdagon megszĂłrni.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.