Yuca Frita fokhagymás szósszal, petrezselyemmel tálalva

Yuca Frita fokhagymás szósszal

A Yuca Frita egy hagyományos brazil étel, amelyet gyakran fogyasztanak köretként vagy egy könnyed étkezés részeként. A főtt yuca, amely egy keményítőben gazdag növény, kiváló textúrával rendelkezik, és amikor fokhagymás olajban pirítjuk, különleges ropogós külsőt kap. Az étel különlegessége a fokhagyma és a friss petrezselyem, amelyek frissességet és gazdag ízeket adnak a yucának. A Yuca Frita fokhagymás szósszal egyszerű, de ínycsiklandó étel, amely minden étkezést feldob.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Yuca (cassava)
3 gerezd Fokhagyma
3 ek. Olívaolaj
1 l Víz
1 csipet
1 csipet Bors
1 ág Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A yucát hámozd meg, majd vágd hosszú hasábokra. Forrald fel a vizet egy nagy lábasban, és adj hozzá egy kis sót.

    A yuca héja kemény és vastag, érdemes egy erősebb késsel hámozni. Ügyelj arra, hogy a darabok egyenlőek legyenek, hogy egyenletesen főjenek.

    2

    A felvágott yucát tedd a forró vízbe, és főzd 20-25 percig, amíg megpuhul, de még nem túl puhára, hogy megőrizze a textúráját.

    A főzési időt figyeld, mivel ha túlfőzöd, a yuca túl puha lesz és könnyen széteshet.

    3

    Miután a yuca megfőtt, szűrd le, és tedd félre. Egy serpenyőben olívaolajat melegíts fel, majd add hozzá az apróra vágott fokhagymát és pirítsd meg, amíg aranybarna nem lesz.

    A fokhagymát ne hagyd túl sokáig a serpenyőben, mert gyorsan megéghet. Csak addig pirítsd, amíg érezhetővé válik az illata.

    4

    A megfőtt yucát tedd a serpenyőbe, és pirítsd 5-7 percig, hogy egy szép aranybarna kérget kapjon. Ízesítsd sóval és borssal.

    A fokhagyma olaja remek ízt ad a yucának, és a pirítás segít kialakítani a kívánt ropogós textúrát.

    5

    Tálald a yucát egy friss petrezselyemmel díszítve, és azonnal fogyaszd.

    A petrezselyem frissessége színt és ízt ad a tálalásnak, érdemes gazdagon megszórni.