Yuca Frita fokhagymĂĄs szĂłsszal, petrezselyemmel tĂĄlalva

Yuca Frita fokhagymĂĄs szĂłsszal

A Yuca Frita egy hagyomĂĄnyos brazil Ă©tel, amelyet gyakran fogyasztanak köretkĂ©nt vagy egy könnyed Ă©tkezĂ©s rĂ©szekĂ©nt. A fƑtt yuca, amely egy kemĂ©nyĂ­tƑben gazdag növĂ©ny, kivĂĄlĂł textĂșrĂĄval rendelkezik, Ă©s amikor fokhagymĂĄs olajban pirĂ­tjuk, kĂŒlönleges ropogĂłs kĂŒlsƑt kap. Az Ă©tel kĂŒlönlegessĂ©ge a fokhagyma Ă©s a friss petrezselyem, amelyek frissessĂ©get Ă©s gazdag Ă­zeket adnak a yucĂĄnak. A Yuca Frita fokhagymĂĄs szĂłsszal egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł Ă©tel, amely minden Ă©tkezĂ©st feldob.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Yuca (cassava)
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 3 ek. Olívaolaj
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 csipet Só
⭕ 1 csipet Bors
⭕ 1 ág Petrezselyem

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A yucĂĄt hĂĄmozd meg, majd vĂĄgd hosszĂș hasĂĄbokra. Forrald fel a vizet egy nagy lĂĄbasban, Ă©s adj hozzĂĄ egy kis sĂłt.

    A yuca hĂ©ja kemĂ©ny Ă©s vastag, Ă©rdemes egy erƑsebb kĂ©ssel hĂĄmozni. Ügyelj arra, hogy a darabok egyenlƑek legyenek, hogy egyenletesen fƑjenek.

    2

    A felvĂĄgott yucĂĄt tedd a forrĂł vĂ­zbe, Ă©s fƑzd 20-25 percig, amĂ­g megpuhul, de mĂ©g nem tĂșl puhĂĄra, hogy megƑrizze a textĂșrĂĄjĂĄt.

    A fƑzĂ©si idƑt figyeld, mivel ha tĂșlfƑzöd, a yuca tĂșl puha lesz Ă©s könnyen szĂ©teshet.

    3

    MiutĂĄn a yuca megfƑtt, szƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre. Egy serpenyƑben olĂ­vaolajat melegĂ­ts fel, majd add hozzĂĄ az aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s pirĂ­tsd meg, amĂ­g aranybarna nem lesz.

    A fokhagymĂĄt ne hagyd tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben, mert gyorsan megĂ©ghet. Csak addig pirĂ­tsd, amĂ­g Ă©rezhetƑvĂ© vĂĄlik az illata.

    4

    A megfƑtt yucĂĄt tedd a serpenyƑbe, Ă©s pirĂ­tsd 5-7 percig, hogy egy szĂ©p aranybarna kĂ©rget kapjon. ÍzesĂ­tsd sĂłval Ă©s borssal.

    A fokhagyma olaja remek Ă­zt ad a yucĂĄnak, Ă©s a pirĂ­tĂĄs segĂ­t kialakĂ­tani a kĂ­vĂĄnt ropogĂłs textĂșrĂĄt.

    5

    Tålald a yucåt egy friss petrezselyemmel díszítve, és azonnal fogyaszd.

    A petrezselyem frissessége színt és ízt ad a tålalåsnak, érdemes gazdagon megszórni.