A yucát (manihotot) hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, körülbelül 5-7 cm-es szeletekre.
A yucát alaposan meg kell hámozni, mivel a héja mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek főzés előtt eltávolítandók.
Forralj egy nagy fazékban vizet, és tedd bele a yucát. Főzd 20-30 percig, amíg a darabok puhák lesznek, de ne főzd túl őket.
A yucát a megfelelő textúra eléréséhez érdemes éppen annyira főzni, hogy még ne kezdjen szétmálni.
Miután a yuca megpuhult, vedd ki a vízből, és hagyd egy kicsit hűlni, majd húzd le a darabokról a bőrt.
A főzés után könnyebben lehúzható a bőr, így ne aggódj, ha kicsit törékeny.
Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben, és süsd ki a yuca darabokat, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.
Ha túl gyorsan sülnek, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a közepük is jól átsüljön anélkül, hogy megégjenek.
Miután kisült, szórd meg a yucát sóval, és locsold meg frissen facsart lime levével.
A lime frissessége csodálatosan kiegészíti a ropogós yucát, de a só mennyiségét ízlés szerint állíthatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.