Yuca frita sóval és lime-mal, ropogós sült yuca tálalva

Yuca frita klasszikus (sóval és lime-mal)

A yuca frita, más néven sült yuca, egy hagyományos latin étel, amelyet gyakran készítenek a Karib-térségben és Dél-Amerikában. A yuca, amely egy keményítőben gazdag gyökérzöldség, az étel egyik alapanyaga. A hagyományos változat sóval és lime-mal tálalva készül, hogy a ropogós, szaftos ételt tökéletesen frissítse és ízesítse. A yuca frita egyszerű, de nagyon finom étel, amely tökéletes köret vagy snack lehet.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 40 perc
Teljes 50 perc
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Yuca (Manihot esculenta)
1 l Olaj a sütéshez
1 tk.
1 db Lime

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A yucát (manihotot) hámozd meg, majd vágd kisebb darabokra, körülbelül 5-7 cm-es szeletekre.

    A yucát alaposan meg kell hámozni, mivel a héja mérgező anyagokat tartalmaz, amelyek főzés előtt eltávolítandók.

    2

    Forralj egy nagy fazékban vizet, és tedd bele a yucát. Főzd 20-30 percig, amíg a darabok puhák lesznek, de ne főzd túl őket.

    A yucát a megfelelő textúra eléréséhez érdemes éppen annyira főzni, hogy még ne kezdjen szétmálni.

    3

    Miután a yuca megpuhult, vedd ki a vízből, és hagyd egy kicsit hűlni, majd húzd le a darabokról a bőrt.

    A főzés után könnyebben lehúzható a bőr, így ne aggódj, ha kicsit törékeny.

    4

    Az olajat melegítsd fel egy serpenyőben, és süsd ki a yuca darabokat, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz.

    Ha túl gyorsan sülnek, csökkentsd a hőmérsékletet, hogy a közepük is jól átsüljön anélkül, hogy megégjenek.

    5

    Miután kisült, szórd meg a yucát sóval, és locsold meg frissen facsart lime levével.

    A lime frissessége csodálatosan kiegészíti a ropogós yucát, de a só mennyiségét ízlés szerint állíthatod.