Yuca frita sült tojással, frissen őrölt borssal tálalva

Yuca frita sült tojással

A Yuca frita sült tojással a latin-amerikai konyha egyik legnépszerűbb étkezése, amely egyszerű, de gazdag ízvilágot kínál. A yuca (más néven manióka) egy kemikális, enyhén édeskés zöldség, amely rendkívül gazdag kemikáliákban, és kiváló alternatíva a hagyományos burgonyához. A fűszeres, ropogósra sült yuca tökéletesen kiegészíti a friss, lágy tojásokat, így ideális étkezés reggelire, ebédre vagy vacsorára. A citrom hozzáadása frissítő hatást biztosít, amely még különlegesebbé teszi ezt az ételt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Yuca
1 l Víz
1 tk.
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
4 db Tojás
0.5 tk. Frissen őrölt bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Először is, hámozd meg a yuca-t (maniok), majd vágd fel kb. 3-4 cm-es darabokra.

    A yuca keményebb, mint a krumpli, ezért ügyelj arra, hogy a darabok egyenlő méretűek legyenek, hogy egyformán süljenek.

    2

    Tedd a yuca darabokat egy lábasba, öntsd rá a vizet, és add hozzá a sót. Forrald fel, majd csökkentsd a hőt, és főzd 20-25 percig, amíg a yuca megpuhul.

    A yuca megfelelően megfőtt, ha könnyen átszúrható villával. Ne főzd túl, mert akkor túlságosan puha lesz.

    3

    Amikor a yuca megfőtt, szűrd le és tedd félre egy kicsit, hogy hűljön le, miközben elkészíted a tojásokat.

    A yuca daraboknak teljesen ki kell hűlniük, hogy ropogósak legyenek a sütés után.

    4

    A következő lépésben egy serpenyőben hevítsd az olívaolajat közepes lángon, majd tedd bele a yuca darabokat. Sütés közben gyakran forgasd meg őket, hogy minden oldalról egyenletesen aranybarnára süljenek.

    Ne zsúfolj túl sok yuca-t a serpenyőbe egyszerre, mert akkor nem sülnek meg megfelelően. Süss egyszerre kisebb adagokat!

    5

    Amíg a yuca sül, készítsd el a tojásokat. Egy másik serpenyőben süss 4 tojást, ügyelve arra, hogy a sárgája ne törjön el, és a tojás fehérje szép fehér legyen.

    A tojásokat közepes lángon süsd, hogy a sárgája lágy maradjon, de a fehérje átsüljön.

    6

    Amikor a yuca aranybarna és ropogós, vedd ki a serpenyőből és helyezd egy papírtörlőre, hogy a felesleges olaj felszívódjon.

    A papírtörlő segít, hogy a felesleges olaj ne maradjon rajta, így még ropogósabb lesz.

    7

    Tálald a sült yuca-t a sütött tojásokkal, és szórd meg frissen őrölt borssal a tetejét.

    A sült tojásokat a yuca mellé tálald, és egy citromszeletet is kínálhatsz hozzá, hogy frissítse az ízeket.