Yuca frita, ropogósra sütött hasábok, kókusztejes szósszal és korianderrel tálalva

Yuca frita vegán szósszal (kókusztejjel és fűszerekkel)

A Yuca frita egy klasszikus latin-amerikai étel, amelyet főként Dél-Amerika és a Karib-térség országaiban készítenek. Az étel alapja a yuca, egy keményebb, burgonya-szerű növény, amely a trópusi éghajlatokon bőven terem. A ropogósra sült yuca a gazdag kókuszos szósszal és a friss fűszerekkel egy igazi ínycsiklandó fogás, amit vegetáriánusok és vegánok is bátran élvezhetnek. A friss koriander és lime hozzáadásával az étel frissességgel és extra ízzel gazdagodik, tökéletes választás bármely étkezéshez.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
950 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Yuca (cassava)
200 ml Kókusztej
3 ek. Olívaolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 db Lime (lime leve)
1 tk. Kömény
1 tk. Paprika
1 tk. Koriander
1 tk.
1 csokor Friss koriander a díszítéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A yucát hámozd meg, majd vágd nagyobb darabokra. Forralj vizet egy nagy fazékban, és főzd a yucát körülbelül 20-25 percig, amíg teljesen megpuhul. Ezután szűrd le és hagyd kicsit hűlni.

    A yuca akkor lesz puha, amikor könnyen villával át tudod szúrni. Ha túl kemény, még főzd egy kicsit tovább.

    2

    Egy serpenyőben melegítsd az olívaolajat, és pirítsd meg benne a felaprított fokhagymát és a köményt. Keverd folyamatosan, hogy ne égjenek meg.

    A fokhagyma gyorsan megéghet, ezért mindig figyeld és ne hagyd túl sokáig a serpenyőben.

    3

    Add hozzá a kókusztejet, a paprikát, a koriandert és a sót, majd hagyd, hogy a szósz felforrjon. Ezután csökkentsd a hőmérsékletet, és hagyd főzni 5-7 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A kókusztej gazdag, krémes ízt ad a szósznak. Ha szeretnéd, egy kis lime levét is belecsepegtetheted a szószba, hogy frissítőbb legyen.

    4

    Amikor a yuca lehűlt, vágd kisebb falatokra vagy hasábokra, majd süsd őket forró olajban, amíg szép aranybarna és ropogós nem lesz. Használhatsz fritőt vagy egy nagy serpenyőt.

    A yuca sülés közben könnyen megéghet, ezért ügyelj rá, hogy ne tedd túl sűrűre az olajban. Rendszeresen forgasd őket.

    5

    Tálald a ropogós yucát a kókuszos szósszal, és friss korianderrel díszítve. A lime levét is rácsepegtetheted, hogy frissítő hatása legyen.

    A lime frissessége nagyszerűen kiemeli a yuca ízét és segít ellensúlyozni a kókusz édességét.