Zabkekszes alapĂș panna cotta pohĂĄrban

Zabkekszes alapĂș panna cotta

A panna cotta hagyomĂĄnyosan egy sima, krĂ©mes olasz desszert, amelyet a modern gasztronĂłmia gyakran Ășjragondol. A zabkekszes alap hozzĂĄadĂĄsĂĄval ez a vĂĄltozat kĂŒlönleges ropogĂłs textĂșrĂĄt kap, amely tökĂ©letesen kiegĂ©szĂ­ti a panna cotta lĂĄgysĂĄgĂĄt. A friss gyĂŒmölcsök dĂ­szĂ­tĂ©skĂ©nt nemcsak Ă­zben, hanem lĂĄtvĂĄnyban is gazdagĂ­tjĂĄk ezt az elegĂĄns desszertet.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 ml Tejszín
⭕ 60 g Cukor
⭕ 1 tk. Vanília kivonat
⭕ 4 db Zselatinlap
⭕ 100 g Zabkeksz
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 100 g Friss gyĂŒmölcs (pl. bogyĂłs gyĂŒmölcsök)
⭕ 100 ml Víz

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    TejTej
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Törd össze a zabkekszet egy aprítóban, majd keverd össze az olvasztott vajjal, hogy morzsalékos ållagot kapj.

    Ha nincs aprítód, egy zacskóban, sodrófåval is összetörheted a kekszet.

    2

    Nyomkodd a kekszes keverĂ©ket poharak aljĂĄba, hogy alapot kĂ©pezzen. Tedd hƱtƑbe, hogy megszilĂĄrduljon.

    Ne nyomkodd tĂșl erƑsen a kekszes alapot, mert akkor tĂșl kemĂ©ny lesz.

    3

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak.

    A zselatinlapok ĂĄztatĂĄsi ideje ĂĄltalĂĄban 5-10 perc, de ellenƑrizd a csomagolĂĄson lĂ©vƑ utasĂ­tĂĄsokat.

    4

    Egy közepes låbosban melegítsd fel a tejszínt és a cukrot közepes långon, amíg a cukor teljesen feloldódik. Add hozzå a vanília kivonatot.

    Ne forrald a tejszĂ­nt, csak melegĂ­tsd fel, amĂ­g a cukor feloldĂłdik.

    5

    Nyomkodd ki a zselatinlapokat, és keverd a forró tejszínes keverékhez, amíg teljesen feloldódik.

    GyƑzƑdj meg rĂłla, hogy a zselatin teljesen feloldĂłdott, kĂŒlönben csomĂłs lesz a panna cotta.

    6

    SzƱrd ĂĄt a keverĂ©ket, hogy sima textĂșrĂĄt kapj, majd öntsd a kekszes alapra a poharakban. Helyezd hƱtƑbe, hogy megszilĂĄrduljon (legalĂĄbb 3-4 Ăłra).

    A szƱrés biztosítja, hogy a panna cotta selymes és sima legyen.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt dĂ­szĂ­tsd friss gyĂŒmölcsökkel, pĂ©ldĂĄul bogyĂłs gyĂŒmölcsökkel, Ă©s opcionĂĄlisan szĂłrj rĂĄ egy kevĂ©s zabkekszmorzsĂĄt.

    A bogyĂłs gyĂŒmölcsök savanykĂĄs Ă­ze remekĂŒl kiegĂ©szĂ­ti a panna cotta Ă©dessĂ©gĂ©t.