Hámozd meg az almákat, reszeld le őket, és csepegtesd meg citromlével, hogy ne barnuljanak meg.
A citromlé mellett egy kevés mézzel is meglocsolhatod az almát, hogy még finomabb legyen.
Egy tálban keverd össze a reszelt almát a cukorral, a vaníliás cukorral, a fahéjjal és a zabpehellyel. Hagyd állni néhány percig, hogy az ízek összeérjenek.
Ha túl sok levet enged az alma, nyomkodd ki a felesleget, mielőtt a tésztára teszed.
A leveles tésztát terítsd ki egy lisztezett felületen, majd nyújtsd vékonyra.
A leveles tészta akkor lesz a legfinomabb, ha hideg állapotban dolgozol vele.
Egyenletesen oszd el a zabpelyhes-almás tölteléket a tészta közepén, ügyelve arra, hogy ne legyen túl vastag a réteg.
A tölteléket ne tedd túl közel a szélekhez, hogy össze tudd hajtani a tésztát.
Hajtsd rá a tészta széleit a töltelékre, majd fordítsd meg úgy, hogy az illesztés alul legyen. Kend meg a tetejét felvert tojással, és szórd meg egy kevés zabpehellyel díszítésként.
A tojással való lekenés szép színt ad a rétesnek.
Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és süsd a rétest 25-30 percig, amíg aranybarnára sül.
Sütés közben figyelj a rétesre, és ha túl gyorsan barnul, takard le alufóliával.
Hagyd hűlni, mielőtt felszeleteled. Porcukorral megszórva tálald.
A rétes akkor a legfinomabb, ha langyosan tálalod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.