Zabpelyhes-citromos kuglóf szeletekkel

Zabpelyhes-citromos kuglóf

A zabpelyhes-citromos kuglóf egy különleges sütemény, amely a zabpehely tápértékét ötvözi a citrom frissítő ízével. Ez a kuglóf nemcsak finom, hanem tápláló is, így tökéletes választás reggelire vagy délutáni nassolásra. A citrom frissessége és a zabpehely ropogós textúrája harmonikusan egészíti ki egymást, miközben a könnyű, puha tészta minden falatban garantálja az élvezetet. Ha egy gyorsan elkészíthető, mégis különleges süteményt keresel, ez a kuglóf tökéletes választás.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 óra 5 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
200 g Liszt
100 g Zabpehely
150 g Kristálycukor
120 g Vaj
3 db Tojás
150 ml Tej
1 cs. Sütőpor
30 ml Citromlé
1 tk. Reszelt citromhéj
1 cs. Vaníliás cukor
20 g Porcukor (szóráshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra, és vajazz ki egy kuglófformát, majd lisztezd be enyhén, hogy a tészta ne ragadjon bele.

    A forma alapos előkészítése kulcsfontosságú. Ha van, használj sütőspray-t a még biztosabb eredményért.

    2

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, zabpelyhet, sütőport és a reszelt citromhéjat. Így biztosíthatod, hogy a tészta egyenletesen emelkedjen meg.

    A száraz hozzávalók alapos összekeverése biztosítja, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a kuglóf szép magas lesz.

    3

    Egy másik tálban habosítsd fel a puha vajat a kristálycukorral és a vaníliás cukorral, amíg világos és krémes állagot kap.

    A vaj legyen szobahőmérsékletű, hogy könnyen lehessen habosítani. Ez a lépés fontos a kuglóf légies állagához.

    4

    Egyenként add hozzá a tojásokat a vajas keverékhez, és minden tojás után alaposan keverd el, hogy levegős maradjon a tészta.

    Fontos, hogy minden tojást alaposan elkeverj a vajas keverékkel, mielőtt a következőt hozzáadnád. Ez segít elkerülni, hogy a tészta összecsomósodjon.

    5

    Öntsd hozzá a citromlevet, majd felváltva add hozzá a száraz hozzávalókat és a tejet. Mindig kezd a száraz hozzávalókkal, majd egy kevés tejet adj hozzá, hogy a tészta egyenletes maradjon.

    A száraz és nedves hozzávalók felváltott hozzáadásával elkerülhető a tészta túlkeverése. Mindig a szárazzal kezdd és fejezd be.

    6

    Öntsd a tésztát az előkészített kuglófformába, majd egyengesd el a tetejét spatulával.

    A forma megtöltése után ütögesd a formát az asztalhoz, hogy a légbuborékok távozzanak a tésztából.

    7

    Süsd a kuglófot előmelegített sütőben kb. 40-45 percig, vagy amíg egy beleszúrt tű tisztán kijön belőle. Ne nyisd ki a sütőt az első 30 percben, mert a tészta összeeshet!

    A sütés során figyelj arra, hogy ne nyisd ki a sütő ajtaját az első 30 percben, mert a tészta összeeshet. Ha a teteje túl gyorsan barnulna, takard le alufóliával.

    8

    Ha megsült, hagyd a formában 10 percig hűlni, majd borítsd ki egy rácsra, hogy teljesen kihűljön.

    A formában való hűtés segít, hogy a kuglóf ne törjön össze amikor kiborítod.

    9

    Tálalás előtt szórd meg porcukorral, és szeleteld fel. Kiváló egy csésze forró tea vagy kávé mellé.

    A porcukor helyett használhatsz citrommázat is, ha még intenzívebb citromos ízt szeretnél.