Egy nagy tálban keverd össze a zabpelyhet, a kakaóport, a csipet sót és a kókuszreszelék felét.
Használj apró szemű zabpelyhet, hogy könnyebben formázható legyen a massza.
Add hozzá a mézet, a vaníliakivonatot és a tejet. Alaposan keverd össze, amíg egyenletes masszát nem kapsz. Tipp: Ha a massza túl száraz, adj hozzá még egy kis tejet.
A méz helyett használhatsz más édesítőt is, például agavé szirupot vagy juharszirupot.
Hagyd a keveréket 10 percig állni, hogy a zabpehely kissé megpuhuljon és felszívja a nedvességet.
Ez a lépés fontos, hogy a golyók ne legyenek túl kemények.
Nedves kézzel formálj kisebb golyókat a masszából. Ez segít, hogy ne ragadjon a kezedhez a tészta.
A nedvesítéshez használhatsz vizet vagy egy kevés kókuszolajat is.
Forgasd meg a golyókat a maradék kókuszreszelékben, hogy minden oldalukat befedje.
A kókuszreszelék helyett használhatsz aprított diót, kakaóport vagy akár színes cukorszórat is.
Helyezd a kész golyókat egy tálcára, és tedd őket a hűtőbe legalább 30 percre, hogy megdermedjenek és összeérjenek az ízek.
A hűtés segít, hogy a golyók formában maradjanak és az ízek jobban összeérjenek.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.