Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Vajazz ki egy 22 cm-es tortaformát, és béleld ki sütőpapírral.
A sütőpapír megakadályozza, hogy a torta leragadjon, és könnyebben ki tudd venni a formából.
Egy nagy tálban keverd össze a zabpehelylisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a fahéjat, a sót és a darált diót.
Ha nincs zabpehelyliszted, a zabpelyhet aprítógépben ledarálhatod.
Egy másik edényben verd fel a tojásokat a cukorral, majd add hozzá az olvasztott vajat, a tejet és a vaníliás cukrot.
A tojásokat a cukorral addig verd, amíg habos és világos nem lesz.
Fokozatosan adagold hozzá a száraz hozzávalókat a tojásos keverékhez, és keverd simára.
Ne keverd túl a tésztát, csak addig, amíg éppen összeáll.
Öntsd a tésztát az előkészített tortaformába, és süsd 30-35 percig, vagy amíg a tűpróba tiszta eredményt nem ad.
A sütési idő sütőnként változhat, ezért figyelj a tortára.
Hagyd a tortát teljesen kihűlni, majd vágd ketté. Az alsó lapot kend meg a rummal elkevert baracklekvárral.
A tortát éles késsel vagy tortavágóval vágd ketté, hogy egyenletes legyen.
Keverd a puncsaromát a maradék baracklekvárba, majd kend rá a torta második rétegére.
A puncsaroma mennyiségét ízlés szerint változtathatod.
Készítsd el a csokoládékrémet: forrósítsd fel a tejszínt, és öntsd rá az apróra tört étcsokoládéra. Keverd simára.
Ha a csokoládékrém túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés tejszínt.
Vond be a tortát a csokoládékrémmel, egyenletesen eloszlatva a tetején és az oldalán.
A csokoládékrém felvitele előtt hűtsd le a tortát, hogy a krém ne olvadjon meg.
Hűtsd legalább 1 órán át, majd szeletelve tálald a zabpelyhes puncstortát!
A torta ízei jobban összeérnek, ha egy éjszakát a hűtőben pihenteted.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.