A soba tésztát forró vízben főzd meg az utasításoknak megfelelően, majd szűrd le, és hideg vízben öblítsd le, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A soba tésztát ne főzd túl, mert akkor megkeményedik és elveszíti finom textúráját.
Készítsd el a szószt: egy kis lábasban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és rizsecetet. Folyamatosan kevergetve melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik és a szósz felforr.
Ha nem szereted az erőteljes szójaszósz ízt, csökkentsd a szójaszósz mennyiségét, és pótold egy kis vízzel.
Amint a szósz elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.
A szósznak enyhén édes-savanyú ízűnek kell lennie, ha túl sós, adj hozzá egy kis cukrot vagy mirint.
A soba tésztát tálald egy zaru soba kosárban (ha van), vagy egy tányéron. A szószt külön tálalhatod mellé, hogy mindenki ízlés szerint mártogathassa a tésztát.
A zaru soba tálalásakor ügyelj arra, hogy a tészta ne érintkezzen a szószszal, mivel így megtartja a frissességét.
Szórd meg a soba tésztát szezámmaggal, nori algával és friss citromhéjjal. A korianderrel is díszítheted, ha szeretnéd.
A friss citromhéj friss és citrusos ízt ad a tésztának, és még intenzívebbé teszi a hagyományos soba élményt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.