Zaru soba citromhéjjal tálalva szezámmaggal és nori algával

Zaru soba citromhéjjal

A zaru soba egy hagyományos japán étel, amely friss tészta és ízletes szójaszósz kombinációjából készül. Az étel különösen népszerű a nyári hónapokban, amikor a könnyű, hideg étel tökéletes választás. A citromhéj hozzáadása frissességet és citrusos ízt ad az ételnek, miközben az autentikus zaru soba élményhez elengedhetetlen a friss nori alga és a szezámmag. Ezt az ételt gyakran tálalják különféle szójaszószokkal és fűszerekkel, amelyek az étel gazdag ízét tovább fokozzák.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
1 l Víz
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 ek. Rizs ecet
1 db Friss citromhéj
1 ek. Tépett nori algalap
1 tk. Szezámmag
1 ág Friss koriander (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A soba tésztát forró vízben főzd meg az utasításoknak megfelelően, majd szűrd le, és hideg vízben öblítsd le, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tésztát ne főzd túl, mert akkor megkeményedik és elveszíti finom textúráját.

    2

    Készítsd el a szószt: egy kis lábasban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és rizsecetet. Folyamatosan kevergetve melegítsd fel, amíg a cukor feloldódik és a szósz felforr.

    Ha nem szereted az erőteljes szójaszósz ízt, csökkentsd a szójaszósz mennyiségét, és pótold egy kis vízzel.

    3

    Amint a szósz elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kicsit hűlni.

    A szósznak enyhén édes-savanyú ízűnek kell lennie, ha túl sós, adj hozzá egy kis cukrot vagy mirint.

    4

    A soba tésztát tálald egy zaru soba kosárban (ha van), vagy egy tányéron. A szószt külön tálalhatod mellé, hogy mindenki ízlés szerint mártogathassa a tésztát.

    A zaru soba tálalásakor ügyelj arra, hogy a tészta ne érintkezzen a szószszal, mivel így megtartja a frissességét.

    5

    Szórd meg a soba tésztát szezámmaggal, nori algával és friss citromhéjjal. A korianderrel is díszítheted, ha szeretnéd.

    A friss citromhéj friss és citrusos ízt ad a tésztának, és még intenzívebbé teszi a hagyományos soba élményt.