Zaru soba lime-mal tálalva, szójaszósz, lime és szezámmag díszítéssel

Zaru soba lime-mal

A Zaru soba egy tradicionális japán étel, amelyet főként nyáron fogyasztanak, mivel hidegen tálalják. A hideg soba tészta egyszerű, de ínycsiklandó, és általában egy szójaszósz alapú mártogatós kíséretében szolgálják fel. A lime hozzáadása friss savanykásságot ad a tésztához, míg a szezámmag extra ropogós textúrát biztosít, ami tökéletes kiegészítője ennek a hagyományos ételnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
2 szál Zöldhagyma
1 ek. Szezámmag
1 db Lime
2 ek. Shoyu szója szósz
1 ek. Mirin
500 ml Víz
0.5 tk. Wasabi

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a soba tésztát a csomagoláson található utasítás szerint. Miután megfőtt, szűrd le és öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tészta gyorsan megfő, figyelj arra, hogy ne főzd túl, mert akkor könnyen szétfolyhat.

    2

    A lime-ot vágd félbe és facsard ki a levét. A zöldhagymát finomra vágd.

    A lime friss savanykás íze tökéletesen illik a soba tésztához, és segít kiemelni a szója szósz gazdag ízét.

    3

    A szója szószt és a mirint keverd össze egy tálban, és adj hozzá egy kevés vízet, hogy a szósz ne legyen túl sós.

    A mirin édesebb ízt ad a szója szósznak, így a két íz jól kiegyensúlyozza egymást.

    4

    Tálald a soba tésztát egy tálban, locsold meg a szójaszósz keverékkel, és szórd rá a vágott zöldhagymát, lime levet, valamint a szezámmagot.

    A szezámmag extra ropogós textúrát ad az ételnek, míg a lime frissességet és savanykásságot biztosít.

    5

    A wasabit tálald külön, hogy aki szeretné, hozzáadhassa az ételhez.

    A wasabi egy erős, fűszeres ízt ad, így ha szereted a csípős ízeket, bátran keverd hozzá.