Forralj fel egy nagy fazék vizet. Amikor a víz felforrt, add hozzá a soba tésztát és főzd 6-7 percig, vagy amíg a tészta al dente állapotú lesz.
Ne főzd túl a soba tésztát, mert akkor könnyen túl puha lesz. Ellenőrizd a tészta állagát 6 perc után!
Amikor a tészta elkészült, szűrd le, és azonnal öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést és eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.
Az alapos leöblítés segít a tészta frissességében és textúrájában, így nem ragad össze.
Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Reszeld bele a friss gyömbért, és keverd simára.
Ha túl sűrűnek találod a szószt, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben önthető legyen!
Tálald a soba tésztát egy tálon, és öntsd rá a kész szószt. A tetejére szórd rá a shichimi togarashit és apróra vágott zöldhagymát.
A shichimi togarashi fűszerkeverék ízesíti az ételt, és csípős, fűszeres ízt ad hozzá.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.