Zaru soba szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Zaru soba szezámmaggal

A Zaru Soba egy klasszikus japán étel, amelyet hidegen tálalnak, és a soba tésztát különféle szószokkal fogyasztják. Az étel különösen népszerű a nyári hónapokban, mivel frissítő és könnyed étkezés. Eredetileg a soba tészta egy egyszerű étkezési formája volt, de az idők során számos variációja alakult ki, mint például a Zaru Soba, amelyet különféle friss fűszerekkel, mint a zöldhagymával és szezámmaggal, tálalnak. Ez a recept könnyen elkészíthető, és mindenki számára ideális egy frissítő étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
2 ek. Szezámmag
3 ek. Sójai szósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
100 ml Víz
1 cm Friss gyömbér
2 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Forralj fel egy nagy fazék vizet. Amikor a víz felforrt, add hozzá a soba tésztát és főzd 6-7 percig, vagy amíg a tészta al dente állapotú lesz.

    Ne főzd túl a soba tésztát, mert akkor könnyen túl puha lesz. Ellenőrizd a tészta állagát 6 perc után!

    2

    Amikor a tészta elkészült, szűrd le, és azonnal öblítsd le hideg vízzel, hogy megállítsd a főzést és eltávolítsd a felesleges kemikáliákat.

    Az alapos leöblítés segít a tészta frissességében és textúrájában, így nem ragad össze.

    3

    Készítsd el a szószt: egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, cukrot és vizet. Reszeld bele a friss gyömbért, és keverd simára.

    Ha túl sűrűnek találod a szószt, adj hozzá egy kis vizet, hogy könnyebben önthető legyen!

    4

    Tálald a soba tésztát egy tálon, és öntsd rá a kész szószt. A tetejére szórd rá a szezámmagot és apróra vágott zöldhagymát.

    A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, és egy kis extra ízt biztosít!