Zaru soba tonhallal, szezámmaggal és zöldhagymával tálalva

Zaru soba tonhallal

A zaru soba, a hideg tésztás japán étel, eredetileg a nyári hónapokban volt népszerű, mivel hűsítő hatású és könnyen elkészíthető. A tonhal hozzáadása egy modern csavar, amely ízesebbé és táplálóbbá teszi az ételt. A szószban használt wasabi és szezámmagolaj egy különleges ízvilágot teremt, míg a zöldhagyma frissessége még inkább kiemeli a tészta és a hal természetes ízét. A zaru soba egyszerre frissítő és tápláló, ideális választás egy könnyű, gyors nyári étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 8 perc
Teljes 23 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Soba tészta
150 g Tonhal (friss vagy konzerv)
3 ek. Szójaszósz
2 ek. Mirin
1 ek. Szezámmagolaj
2 szál Hagyma (zöldhagyma vagy újhagyma)
1 csipet Wasabi
1 ek. Szezámmag
50 g Tenger gyümölcsei (opcionálisan, pl. garnélarák)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    SzójaSzója
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg a soba tésztát sós vízben 6-8 perc alatt, majd öblítsd le hideg vízben, hogy megállítsd a főzési folyamatot.

    A soba tésztát mindig hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze, és megtartsa kellemes textúráját.

    2

    A tonhalat apró kockákra vágd, ha friss tonhalat használsz. Ha konzervet, akkor egyszerűen csepegtesd le és aprítsd fel.

    Friss tonhal esetén a szeletek éles késsel történő aprítása biztosítja a legjobb textúrát és esztétikát.

    3

    Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, szezámmagolajat és a wasabit. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vízet, hogy hígítsd a szószt.

    A wasabi mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízt kapj.

    4

    Tálalás előtt tedd a soba tésztát egy tálba, öntsd rá a szószt, és keverd össze.

    A szószt közvetlenül a tészta előtt öntsd rá, hogy az ízek jobban összeérjenek.

    5

    A tonhalat halmozd a tészta tetejére, majd szórd meg a felaprított zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma frissessége és a szezámmag roppanóssága jól kiegészíti a tonhalat és a tésztát.

    6

    Tálald a zaru sobát hidegen, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kis extra wasabit a tetejére a fűszeresség növeléséhez.

    A hideg tálalás segít abban, hogy az étel friss és könnyű legyen, különösen meleg nyári napokon.