Főzd meg a soba tésztát sós vízben 6-8 perc alatt, majd öblítsd le hideg vízben, hogy megállítsd a főzési folyamatot.
A soba tésztát mindig hideg vízzel öblítsd le, hogy ne ragadjon össze, és megtartsa kellemes textúráját.
A tonhalat apró kockákra vágd, ha friss tonhalat használsz. Ha konzervet, akkor egyszerűen csepegtesd le és aprítsd fel.
Friss tonhal esetén a szeletek éles késsel történő aprítása biztosítja a legjobb textúrát és esztétikát.
Egy tálban keverd össze a szójaszószt, mirint, szezámmagolajat és a wasabit. Ha szükséges, adj hozzá egy kevés vízet, hogy hígítsd a szószt.
A wasabi mennyiségét ízlés szerint módosíthatod, hogy erősebb vagy enyhébb ízt kapj.
Tálalás előtt tedd a soba tésztát egy tálba, öntsd rá a szószt, és keverd össze.
A szószt közvetlenül a tészta előtt öntsd rá, hogy az ízek jobban összeérjenek.
A tonhalat halmozd a tészta tetejére, majd szórd meg a felaprított zöldhagymával és szezámmaggal.
A zöldhagyma frissessége és a szezámmag roppanóssága jól kiegészíti a tonhalat és a tésztát.
Tálald a zaru sobát hidegen, és ha szeretnéd, adj hozzá egy kis extra wasabit a tetejére a fűszeresség növeléséhez.
A hideg tálalás segít abban, hogy az étel friss és könnyű legyen, különösen meleg nyári napokon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.