Sült zellerhasábok aranybarnára sütve, friss petrezselyemmel megszórva.

Zeller hasábok

A Zeller hasábok egy egészséges, ropogós köret, amely tökéletes alternatívája a hagyományos sült krumplinak. A zeller nemcsak ízletes, hanem rendkívül tápláló is, hiszen gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A zeller hasábok elkészítése egyszerű, és a friss zeller íze egy különleges twistet ad a hagyományos köretekhez.

Ha szeretnél valami újat kipróbálni a köretek világában, a zeller hasábok remek választás. Kiválóan illenek húsok mellé, de akár önálló étkezésként is megállják a helyüket. Ropogós, enyhén sózott és ínycsiklandó!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
2 db Zellergumó
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Info
0.5 tk. Bors
1 tk. Fokhagymapor
1 tk. Paprikapor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Melegítsd elő a sütőt 200°C-ra.

    Ha légkeveréses sütőd van, állítsd 180°C-ra, így egyenletesebben sülnek a zeller hasábok.

    2

    Hámozd meg a zellergumókat, majd vágd őket vékony hasábokra.

    A zellergumókat először vágd vastagabb szeletekre, majd a szeleteket hasábokra, így könnyebb dolgod lesz.

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a zeller hasábokat az olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymaporral és paprikaporral.

    A fűszereket ízlés szerint variálhatod, használhatsz pl. rozmaringot, kakukkfüvet vagy curryt is.

    4

    Egy sütőpapírral bélelt tepsiben oszd el egyenletesen a hasábokat.

    Ügyelj arra, hogy a hasábok ne legyenek egymáson, mert akkor nem fognak egyenletesen megsülni.

    5

    Süsd 25-30 percig, amíg aranybarnára és ropogósra nem sülnek. Félidőben fordítsd meg a hasábokat, hogy minden oldaluk egyenletesen süljön.

    Ha a hasábok túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    6

    Tálald a zeller hasábokat friss zöldségekkel vagy kedvenc mártogatósoddal.

    Kínálhatsz melléjük fokhagymás mártogatóst, ketchupot vagy majonézt is.