Zeppole Nutellával, frissen tálalva

Zeppole Nutellával

A zeppole egy hagyományos olasz édesség, amelyet főleg a húsvéti ünnepek környékén fogyasztanak. Az olasz konyha gazdag édességekben, és a zeppole különlegessége, hogy egy ínycsiklandó fánk, amelyet különböző töltelékekkel, például Nutellával is készíthetünk. Az eredeti recept szerint a zeppole-t sütés előtt tejes cukorszirupban áztatják, de a modern változataiban egyszerűen Nutellával tálalják, ami egyszerű, de nagyszerű ízkombinációt ad.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Liszt
50 g Cukor
7 g Felfújt élesztő
100 ml Víz
2 db Tojás
1 tk. Fahéj
1 csipet
500 ml Olaj
100 g Nutella

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5 percig, hogy felfusson.

    A langyos víz elősegíti, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon.

    2

    A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat és a csipet sót. Az élesztős vizet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk a tésztát.

    Ne ijedj meg, ha a tészta egy kicsit ragacsos lesz – hagyjuk pihenni, hogy könnyebben dolgozható legyen.

    3

    A tésztát letakarva meleg helyen pihentetjük 1 órán keresztül, hogy megkeljen.

    Ha gyorsabban szeretnéd, egy meleg sütőben (35°C) gyorsabban kelhet.

    4

    Miután a tészta megkelt, egy evőkanál segítségével formázz belőle kis golyókat, és egy tányéron pihentesd őket még 15 percig.

    A golyókat ne rakd túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnövekednek!

    5

    Forró olajban süsd a golyókat 4-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.

    Az olajnak elég forrónak kell lennie, de ne túl forrónak, hogy a tészta ne égjen meg.

    6

    A megsült zeppolét papírtörlőn leitatjuk, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.

    Ha szeretnéd, a zeppolét szórhatod porcukorral is a végén.

    7

    Tálalás előtt a zeppolét töltsd meg Nutellával, és tálald frissen. A Nutella finom, krémes íze tökéletesen passzol a ropogós tésztához.

    A Nutellát előre melegítheted, hogy könnyebben adagolható legyen!