A vízben oldd fel a cukrot és az élesztőt, majd hagyd pihenni 5 percig, hogy felfusson.
A langyos víz elősegíti, hogy az élesztő gyorsabban aktiválódjon.
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a tojásokat, fahéjat és a csipet sót. Az élesztős vizet hozzáadjuk, és jól összedolgozzuk a tésztát.
Ne ijedj meg, ha a tészta egy kicsit ragacsos lesz – hagyjuk pihenni, hogy könnyebben dolgozható legyen.
A tésztát letakarva meleg helyen pihentetjük 1 órán keresztül, hogy megkeljen.
Ha gyorsabban szeretnéd, egy meleg sütőben (35°C) gyorsabban kelhet.
Miután a tészta megkelt, egy evőkanál segítségével formázz belőle kis golyókat, és egy tányéron pihentesd őket még 15 percig.
A golyókat ne rakd túl közel egymáshoz, mert sütés közben megnövekednek!
Forró olajban süsd a golyókat 4-5 percig, amíg aranybarnák és ropogósak nem lesznek.
Az olajnak elég forrónak kell lennie, de ne túl forrónak, hogy a tészta ne égjen meg.
A megsült zeppolét papírtörlőn leitatjuk, hogy a felesleges olajat eltávolítsuk.
Ha szeretnéd, a zeppolét szórhatod porcukorral is a végén.
Tálalás előtt a zeppolét töltsd meg Nutellával, és tálald frissen. A Nutella finom, krémes íze tökéletesen passzol a ropogós tésztához.
A Nutellát előre melegítheted, hogy könnyebben adagolható legyen!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.