Zerde mazsolával tálalva, fahéjjal díszítve

Zerde mazsolával

A Zerde egy hagyományos közel-keleti desszert, amely főként rizsből, tejből és kurkumából készül. Az étel különleges íze a fűszeres kurkumának és a mézes édesítettségnek köszönhető. A mazsola és fahéj hozzáadása gazdagítja az ételt, miközben friss és ínycsiklandó ízeket biztosít. Ezt az ételt gyakran tálalják ünnepi alkalmakra, és sok család számára kedvenc édesség az étkezések végén.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Rizs
1 tk. Sárga kurkuma
100 g Cukor
50 g Mazsola
400 ml Tej
400 ml Víz
0.5 tk.
1 darab Friss fahéj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy nagy lábasba.

    A rizs alapos átmossása segít abban, hogy a zerde nem lesz túl ragadós.

    2

    Add hozzá a vizet, és közepes lángon főzd a rizst 15-20 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs megpuhul.

    Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, ha túl gyorsan elfőne.

    3

    Ezután öntsd hozzá a tejet, kurkumát és a cukrot. Főzd tovább alacsony lángon, amíg a keverék besűrűsödik, és a rizs teljesen megpuhul.

    A tejet folyamatosan kevergesd, hogy elkerüld a leégést. A kurkuma adja a jellegzetes sárga színt és az egyedi ízt.

    4

    Tedd hozzá a mazsolát és a fahéjat, és főzd még 5 percig, hogy a mazsola megpuhuljon és belemorzsolódjon a keverékbe.

    Ha szereted a mazsolát, egy kicsit többet is tehetsz bele, hogy még gazdagabb legyen az íze.

    5

    A kész zerde-t tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd friss fahéjjal díszítsd és melegen tálald.

    A zerde hidegen is finom, így akár előre is elkészítheted és hűtve tálalhatod.