A rizst alaposan mosd át, hogy eltávolítsd a felesleges kemikáliákat, majd tedd egy nagy lábasba.
A rizs alapos átmossása segít abban, hogy a zerde nem lesz túl ragadós.
Add hozzá a vizet, és közepes lángon főzd a rizst 15-20 percig, amíg a víz felszívódik és a rizs megpuhul.
Ha szükséges, adj hozzá egy kis extra vizet, ha túl gyorsan elfőne.
Ezután öntsd hozzá a tejet, kurkumát és a cukrot. Főzd tovább alacsony lángon, amíg a keverék besűrűsödik, és a rizs teljesen megpuhul.
A tejet folyamatosan kevergesd, hogy elkerüld a leégést. A kurkuma adja a jellegzetes sárga színt és az egyedi ízt.
Tedd hozzá a mazsolát és a fahéjat, és főzd még 5 percig, hogy a mazsola megpuhuljon és belemorzsolódjon a keverékbe.
Ha szereted a mazsolát, egy kicsit többet is tehetsz bele, hogy még gazdagabb legyen az íze.
A kész zerde-t tálalás előtt hagyd egy kicsit hűlni, majd friss fahéjjal díszítsd és melegen tálald.
A zerde hidegen is finom, így akár előre is elkészítheted és hűtve tálalhatod.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.