Mosd át többször a rizst hideg vízben, amíg a víz tiszta nem marad. Ez segít eltávolítani a felesleges keményítőt.
A hosszabb áztatás segíti a rizs egyenletes főzését – hagyd állni 15-20 percig hideg vízben.
Forrald fel az 1000 ml vizet egy közepes lábasban, majd add hozzá az átöblített rizst, és főzd alacsony lángon kb. 20 percig, amíg a rizs megpuhul.
Kevergesd időnként, hogy ne tapadjon le az aljára, különösen az utolsó percekben.
Amikor a rizs megfőtt, add hozzá a cukrot, sáfrányt és a rózsavizet. Keverd össze, és főzd további 10 percig, hogy az ízek összeérjenek.
A sáfrányt előtte áztasd be egy evőkanál meleg vízbe 5 percre, így jobban kiadja a színét és aromáját.
Egy kis tálban keverd el a kukoricakeményítőt kevés hideg vízzel, majd add hozzá a rizspudinghoz. Folyamatos keverés mellett főzd 2-3 percig, amíg besűrűsödik.
Ne forrald túl sokáig a keményítő hozzáadása után, mert elveszítheti a sűrítő hatását.
Öntsd a forró zerdét kis tálkákba vagy formákba, és hagyd szobahőmérsékleten kihűlni, majd tedd hűtőbe legalább 2 órára.
Szilikon formákból könnyen kiemelhető a megdermedt desszert – így különleges tálalást kapsz.
Tálalás előtt szórd meg kókuszreszelékkel és díszítsd néhány szál sáfránnyal.
A tálaláshoz használj meleg vizes késsel körbevágott formákat, ha ki szeretnéd borítani őket a tányérra.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.