Zereshk Pulao, gazdag rizs csirkehússal, zereshk bogyóval és mandulával tálalva

Zereshk Pulao

A Zereshk Pulao egy klasszikus perzsa étel, amely csirkehússal, zereshk bogyóval és mandulával készül. Az étel különlegessége a savanykás zereshk bogyó, amely tökéletesen kiegészíti a fűszeres rizst és a gazdag csirkehúst. A koriander frissessége kiemeli az étel ízét, és a mandula ropogóssága extra textúrát ad. A Zereshk Pulao egy igazi különlegesség, amely méltó a perzsa konyha hírnevéhez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 35 perc
Teljes 50 perc
1600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Basmati rizs
200 g Csirkehús
50 g Vaj
2 ek. Olaj
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
100 g Szárított Zereshk (berberis) bogyó
30 g Mandula
2 db Kardamom
2 db Szegfűszeg
1 darab Fahéj
1 tk.
20 g Friss koriander

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A rizst öblítsd le hideg víz alatt, majd hagyd állni egy szűrőben 10-15 percig, hogy a víz lecsöpögjön.

    A rizs leöblítése segít eltávolítani a felesleges kemikáliákat, és biztosítja, hogy a rizs ne legyen ragadós.

    2

    A csirkehúst vágd kisebb darabokra. A hagymát vágd apróra, a fokhagymát zúzd össze.

    A csirkehús pörkölése előtt érdemes a fűszerekkel együtt egy kicsit megpirítani, hogy gazdagabb ízt kapjon.

    3

    Egy nagy serpenyőben melegítsd fel az olajat és vajat közepes lángon. Add hozzá a hagymát, és pirítsd meg aranybarnára.

    A hagyma akkor lesz tökéletes, ha aranybarna színt kap, de ne égjen meg.

    4

    Add hozzá a fokhagymát, kardamomot, szegfűszeget és fahéjat. Pirítsd a fűszereket 1-2 percig, hogy kiengedjék az aromáikat.

    A fűszereket pirítsd lassú tűzön, hogy az ízek teljesen kibontakozzanak.

    5

    Tedd hozzá a csirkehúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg enyhén meg nem barnul. Ezután önts rá 600 ml vizet, sózd meg, és fedd le a lábost. Főzd alacsony hőmérsékleten 20-25 percig, amíg a csirke megpuhul.

    A csirke akkor lesz tökéletes, ha jól megpuhul, de nem esik szét.

    6

    Ezután add hozzá a rizst, és keverd jól össze a fűszeres hússal. Főzd tovább alacsony hőmérsékleten 15-20 percig, amíg a rizs megpuhul és az összes víz elpárolog.

    Ha a rizs túl száraznak tűnik, egy kis vizet hozzáadhatsz.

    7

    A főzés végén add hozzá a zereshk bogyót és a mandulát. Keverd jól össze, majd főzd még 5-10 percig, hogy az ízek jól összeérjenek.

    A zereshk bogyó savanykás íze tökéletesen illik a fűszeres rizshez, és extra frissességet ad az ételnek.

    8

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel, hogy frissebb ízt adjon.

    A koriander frissessége és színe kiemeli az étel gazdag ízvilágát.