Hámozd meg az érett banánokat, majd egy villa segítségével törd össze őket egy nagy tálban, amíg sima pépet nem kapsz.
Minél érettebb a banán, annál édesebb és ízletesebb lesz a Zitumbuwa.
Egy másik tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sütőport és a sót.
A sütőport és a sót alaposan keverd el a liszttel, hogy egyenletesen oszlanak el.
Add hozzá az összetört banánt és a vizet a száraz hozzávalókhoz, majd keverd simára, hogy egy közepesen sűrű tésztát kapj.
A tészta állagának közepesen sűrűnek kell lennie, hogy a banánfánkok formázhatóak legyenek, de ne legyenek túl kemények.
Egy mély serpenyőben vagy edényben hevítsd fel az olajat közepesen magas hőmérsékletre (kb. 170°C).
Az olaj hőmérsékletének megfelelőnek kell lennie, hogy a fánkok ne szívják meg magukat olajjal, és kívül ropogósak, belül pedig puhák legyenek.
Kanállal adagold a tésztát az olajba, és süsd aranybarnára, kb. 2-3 perc alatt oldalanként.
Ne tegyél egyszerre túl sok tésztát az olajba, mert lehűti az olajat, és a fánkok nem fognak megfelelően megsülni.
Szedd ki a sült Zitumbuwa darabokat papírtörlőre, hogy a felesleges olajat leitassák.
Azonnal szedd ki őket a forró olajból, nehogy túlsüljenek.
Melegen tálald, akár mézzel, cukorral vagy csokoládészósszal.
Kínálhatod mellé vaníliafagylaltot is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.