Egy tálban keverd össze a lisztet, a kukoricakeményítőt és az élesztőt.
A kukoricakeményítő segít a ropogós állag elérésében.
Adj hozzá joghurtot, vizet, cukrot és a narancsvizet, majd keverd simára, amíg egy sűrű, de folyékony állagú tésztát kapsz.
A tészta állaga legyen olyan, mint a palacsintatészta, hogy könnyen lehessen adagolni.
Fedd le a tálat és hagyd pihenni meleg helyen körülbelül 1 órán át, hogy a tészta kissé megkeljen.
A pihentetés alatt a tészta kissé megkel, ami segít a könnyedebb állag elérésében.
Egy mély serpenyőben forrósítsd fel az olajat közepes hőmérsékletre.
Az olaj hőmérséklete fontos, hogy a zlabia ne égjen meg, és egyenletesen süljön át.
Töltsd a tésztát egy habzsákba vagy egy műanyag zacskóba, amelynek egyik sarkát levágod.
A habzsák vagy zacskó segítségével könnyebben formázhatod a zlabiát.
A forró olajba spirál alakban vagy összefonódó körökben nyomd bele a tésztát, és süsd aranybarnára 2-3 perc alatt.
Ne nyomj túl sok tésztát egyszerre az olajba, mert lehűti az olajat, és a zlabia nem fog ropogósra sülni.
Egy szűrőkanállal szedd ki a megsült zlabia darabokat és helyezd őket papírtörlőre, hogy a felesleges olaj lecsöpögjön.
Ügyelj arra, hogy a zlabiák ne érjenek egymáshoz a papírtörlőn, mert összeragadhatnak.
Egy másik edényben melegítsd fel a mézet egy csipet sáfránnyal, majd a megsült zlabia darabokat forgasd bele a mézes szirupba.
A sáfrány egyedi ízt és színt kölcsönöz a mézes szirupnak.
Tálald frissen, ropogósan, és élvezd az autentikus arab édesség ízét!
Megszórhatod szezámmaggal vagy pisztáciával is tálalás előtt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.