Önts 150 ml forró vizet a zöld tea filterekre vagy szálas teára, és hagyd ázni 5 percig, majd szűrd le és hagyd kihűlni.
Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet. A tea erősségét ízlés szerint állíthatod.
Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!
A forralás elkerülése fontos, hogy a tej ne égjen le az aljára.
Keverd a kihűlt zöld teát a meleg tej-tejszín keverékhez.
Győződj meg róla, hogy a tea teljesen kihűlt, mielőtt a tejhez adod, különben megváltoztathatja a tej hőmérsékletét.
Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.
A habosítás segít a fagylaltnak a levegősebb állag elérésében.
Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.
Ez a temperálás elengedhetetlen a sima, krémes állag eléréséhez.
Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.
Legyél türelmes, és ne emeld a hőmérsékletet, mert a tojások kicsapódhatnak.
Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.
A citromlé mennyiségét ízlés szerint állíthatod. A só kiemeli az ízeket.
Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.
A fagylaltgép használata előtt ellenőrizd, hogy a gép tartálya kellően lehűlt-e.
Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.
A gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok elkerüléséhez.
Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.
Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a kanalat forró vízbe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.