Zöld tea citromos fagylalt tálalva

Zöld tea citromos fagylalt

A zöld tea és a citrom tökéletes kombinációja egy igazán frissítő fagylaltban egyesül. A zöld tea természetes antioxidánsai és a citrom savanykás íze harmonikus egyensúlyt teremtenek, miközben a krémes textúra kellemes élményt nyújt. Egy kanál ebből a hűsítő desszertből garantáltan felfrissíti a napodat, legyen szó nyári délutánról vagy egy könnyed desszertről egy hosszú nap után!

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Zöld tea (filteres vagy szálas)
150 ml Forró víz
250 ml Tej
250 ml Tejszín
120 g Kristálycukor
50 ml Frissen facsart citromlé
1 db Citromhéj (reszelt)
4 db Tojássárgája
5 ml Vaníliakivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Önts 150 ml forró vizet a zöld tea filterekre vagy szálas teára, és hagyd ázni 5 percig, majd szűrd le és hagyd kihűlni.

    Ne áztasd a teát túl sokáig, mert keserű lehet. A tea erősségét ízlés szerint állíthatod.

    2

    Egy közepes lábosban melegítsd fel a tejet és a tejszínt közepes lángon, amíg forráspont közeli állapotba nem kerül. Ne hagyd felforrni!

    A forralás elkerülése fontos, hogy a tej ne égjen le az aljára.

    3

    Keverd a kihűlt zöld teát a meleg tej-tejszín keverékhez.

    Győződj meg róla, hogy a tea teljesen kihűlt, mielőtt a tejhez adod, különben megváltoztathatja a tej hőmérsékletét.

    4

    Egy külön tálban keverd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világosabb és krémesebb állagú lesz.

    A habosítás segít a fagylaltnak a levegősebb állag elérésében.

    5

    Fokozatosan, folyamatos keverés mellett adj egy kevés meleg tejes keveréket a tojásos keverékhez, hogy a hőmérséklet kiegyenlítődjön és ne csapódjanak ki a tojások.

    Ez a temperálás elengedhetetlen a sima, krémes állag eléréséhez.

    6

    Öntsd vissza az egész keveréket a lábosba, és alacsony hőmérsékleten főzd folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik. Akkor jó, ha bevonja a fakanál hátulját.

    Legyél türelmes, és ne emeld a hőmérsékletet, mert a tojások kicsapódhatnak.

    7

    Vedd le a tűzről, majd keverd hozzá a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a vaníliakivonatot és egy csipet sót. Hagyd teljesen kihűlni.

    A citromlé mennyiségét ízlés szerint állíthatod. A só kiemeli az ízeket.

    8

    Öntsd a keveréket egy fagylaltgépbe, és készítsd el a fagylaltot a gép utasításai szerint.

    A fagylaltgép használata előtt ellenőrizd, hogy a gép tartálya kellően lehűlt-e.

    9

    Ha nincs fagylaltgéped, öntsd egy lapos edénybe, és tedd a fagyasztóba. 30 percenként keverd át egy villával, hogy ne keletkezzenek nagy jégkristályok. Ismételd meg ezt 3-4 órán át.

    A gyakori keverés elengedhetetlen a jégkristályok elkerüléséhez.

    10

    Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten állni, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    Ha túl kemény a fagylalt, mártsd a kanalat forró vízbe.