Zöld tea sorbet házi készítésű frissítő desszert

Zöld tea sorbet

A zöld tea sorbet egy izgalmas keleti ihletésű desszert, amely a japán és kínai teahagyományokból merít. A zöld tea évszázadok óta híres antioxidáns tartalmáról és frissítő hatásáról. A sorbet készítése során a zöld tea aromás ízvilága tökéletesen kombinálódik a cukorsziruppal és a citrusos jegyekkel, így egy könnyed és felfrissítő nyári desszert születik. Képzeld el, ahogy egy kanál zöld tea sorbet elolvad a szádban, hűsítve és élénkítve minden falattal!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 ml Zöld tea (frissen főzött)
300 ml Víz
120 g Kristálycukor
2 ek. Citromlé
30 g Méz
5 db Menta levél (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzz erős zöld teát, majd hagyd hűlni szobahőmérsékletűre.

    A tea minőségétől függően változtasd a mennyiséget, de a cél az, hogy intenzív ízű legyen a sorbet.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.

    Ne forrald a szirupot, csak addig melegítsd, amíg a cukor feloldódik. A kristálytiszta szirup fontos a sima sorbet állag eléréséhez.

    3

    Add hozzá a mézet és a citromlevet, majd keverd össze alaposan.

    A citromlé segít megőrizni a sorbet szép zöld színét és friss ízt kölcsönöz neki.

    4

    Öntsd hozzá a kihűlt zöld teát, és jól keverd össze.

    Fontos, hogy a tea teljesen kihűljön, mielőtt a többi hozzávalóhoz adod, különben befolyásolhatja a sorbet állagát.

    5

    Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.

    A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesebben fagyjon meg.

    6

    30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.

    Ez a lépés kulcsfontosságú a sorbet megfelelő állagának eléréséhez. Ne hagyd ki, és ne kapargasd ritkábban, mert akkor túl nagy jégkristályok alakulhatnak ki.

    7

    Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel.

    Ha túl kemény a sorbet, akkor tovább is hagyhatod állni, de vigyázz, hogy ne olvadjon meg teljesen.