Zöld tea sorbet hĂĄzi kĂ©szĂ­tĂ©sƱ frissĂ­tƑ desszert

Zöld tea sorbet

A zöld tea sorbet egy izgalmas keleti ihletĂ©sƱ desszert, amely a japĂĄn Ă©s kĂ­nai teahagyomĂĄnyokbĂłl merĂ­t. A zöld tea Ă©vszĂĄzadok Ăłta hĂ­res antioxidĂĄns tartalmĂĄrĂłl Ă©s frissĂ­tƑ hatĂĄsĂĄrĂłl. A sorbet kĂ©szĂ­tĂ©se sorĂĄn a zöld tea aromĂĄs Ă­zvilĂĄga tökĂ©letesen kombinĂĄlĂłdik a cukorsziruppal Ă©s a citrusos jegyekkel, Ă­gy egy könnyed Ă©s felfrissĂ­tƑ nyĂĄri desszert szĂŒletik. KĂ©pzeld el, ahogy egy kanĂĄl zöld tea sorbet elolvad a szĂĄdban, hƱsĂ­tve Ă©s Ă©lĂ©nkĂ­tve minden falattal!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 ml Zöld tea (frissen fƑzött)
⭕ 300 ml Víz
⭕ 120 g Kristálycukor
⭕ 2 ek. CitromlĂ©
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 5 db Menta levĂ©l (opcionĂĄlis)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzz erƑs zöld teĂĄt, majd hagyd hƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kletƱre.

    A tea minƑsĂ©gĂ©tƑl fĂŒggƑen vĂĄltoztasd a mennyisĂ©get, de a cĂ©l az, hogy intenzĂ­v Ă­zƱ legyen a sorbet.

    2

    Egy közepes lĂĄbasban keverd össze a vizet Ă©s a cukrot, majd közepes lĂĄngon melegĂ­tsd, amĂ­g a cukor teljesen fel nem oldĂłdik. Ez körĂŒlbelĂŒl 5 percet vesz igĂ©nybe.

    Ne forrald a szirupot, csak addig melegítsd, amíg a cukor feloldódik. A kristålytiszta szirup fontos a sima sorbet ållag eléréséhez.

    3

    Add hozzå a mézet és a citromlevet, majd keverd össze alaposan.

    A citromlĂ© segĂ­t megƑrizni a sorbet szĂ©p zöld szĂ­nĂ©t Ă©s friss Ă­zt kölcsönöz neki.

    4

    Öntsd hozzĂĄ a kihƱlt zöld teĂĄt, Ă©s jĂłl keverd össze.

    Fontos, hogy a tea teljesen kihƱljön, mielƑtt a többi hozzĂĄvalĂłhoz adod, kĂŒlönben befolyĂĄsolhatja a sorbet ĂĄllagĂĄt.

    5

    Öntsd a keverĂ©ket egy lapos edĂ©nybe, majd helyezd a fagyasztĂłba.

    A lapos edény segít, hogy a sorbet egyenletesebben fagyjon meg.

    6

    30 percenkĂ©nt egy villĂĄval kapargasd ĂĄt a sorbetet, hogy jĂ©gkristĂĄlyos ĂĄllagĂș legyen. IsmĂ©teld meg ezt a mƱveletet 3-4 alkalommal, amĂ­g teljesen meg nem dermed.

    Ez a lĂ©pĂ©s kulcsfontossĂĄgĂș a sorbet megfelelƑ ĂĄllagĂĄnak elĂ©rĂ©sĂ©hez. Ne hagyd ki, Ă©s ne kapargasd ritkĂĄbban, mert akkor tĂșl nagy jĂ©gkristĂĄlyok alakulhatnak ki.

    7

    TĂĄlalĂĄs elƑtt hagyd a sorbetet szobahƑmĂ©rsĂ©kleten 5 percig ĂĄllni, hogy könnyebben adagolhatĂł legyen. DĂ­szĂ­tsd friss mentalevĂ©llel.

    Ha tĂșl kemĂ©ny a sorbet, akkor tovĂĄbb is hagyhatod ĂĄllni, de vigyĂĄzz, hogy ne olvadjon meg teljesen.