A zöldalmát alaposan mosd meg, majd vékony szeletekre vágd, hogy az íze jól átjárja az italt.
A Granny Smith alma a legjobb választás, mert savanykás íze jól kiegészíti a cider édességét. A szeleteket ne vágd túl vastagra, mert akkor nehezebben adja ki az ízét.
Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.
Ügyelj arra, hogy a lábos alja vastag legyen, hogy a cider egyenletesen melegedjen és ne égjen le.
Add hozzá a zöldalmaszeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.
A fahéjrudat érdemes kettétörni, hogy jobban kiengedje az ízét.
Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.
Közben kóstold meg az italt, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy fahéjat az ízlésednek megfelelően.
Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.
Ha a méz nehezen oldódik, vedd le a lábost a tűzről, és úgy keverd, amíg fel nem oldódik.
Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és az almaszeleteket.
A leszűrt almaszeleteket ne dobd ki, hanem használd fel például süteménybe vagy kompótba.
Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy friss zöldalmaszelettel és egy fahéjrúddal.
A pohár szélét belemárthatod mézbe, majd fahéjba, így még mutatósabb lesz a tálalás.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.