Zöldalmás cider bögrében

Zöldalmás cider

A zöldalmás cider egyedi ízvilága frissítően újítja meg a klasszikus alma cidersztoriját. A zöldalma természetes savanykás íze remekül kiegészíti az ital édességét és a fűszerek melegét. Ez az ital tökéletes egy hideg téli este feldobására vagy baráti összejövetelekre. Tipp: Ha még gazdagabb ízélményt szeretnél, adj hozzá egy kevés citromhéjat a főzés során.

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
160 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1000 ml Alma cider
1 db Zöldalma
3 ek. Méz
1 db Fahéjrúd
5 db Szegfűszeg

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A zöldalmát alaposan mosd meg, majd vékony szeletekre vágd, hogy az íze jól átjárja az italt.

    A Granny Smith alma a legjobb választás, mert savanykás íze jól kiegészíti a cider édességét. A szeleteket ne vágd túl vastagra, mert akkor nehezebben adja ki az ízét.

    2

    Öntsd az alma cidert egy közepes méretű lábosba, és tedd közepes lángra melegedni.

    Ügyelj arra, hogy a lábos alja vastag legyen, hogy a cider egyenletesen melegedjen és ne égjen le.

    3

    Add hozzá a zöldalmaszeleteket, a fahéjrudat és a szegfűszeget a lábosba.

    A fahéjrudat érdemes kettétörni, hogy jobban kiengedje az ízét.

    4

    Lassan melegítsd fel az italt, de ügyelj rá, hogy ne forrald fel, hogy az ízek összeérjenek. Ez körülbelül 10-15 percet vesz igénybe.

    Közben kóstold meg az italt, és ha szükséges, adj hozzá több mézet vagy fahéjat az ízlésednek megfelelően.

    5

    Adagold hozzá a mézet, és keverd addig, amíg teljesen feloldódik az italban.

    Ha a méz nehezen oldódik, vedd le a lábost a tűzről, és úgy keverd, amíg fel nem oldódik.

    6

    Szűrd le a kész cidert, hogy eltávolítsd a fűszereket és az almaszeleteket.

    A leszűrt almaszeleteket ne dobd ki, hanem használd fel például süteménybe vagy kompótba.

    7

    Melegen tálald hőálló poharakban, és díszítsd egy friss zöldalmaszelettel és egy fahéjrúddal.

    A pohár szélét belemárthatod mézbe, majd fahéjba, így még mutatósabb lesz a tálalás.