Zöldalmás panna cotta pohárban

Zöldalmás panna cotta

A panna cotta, a híres olasz desszert, frissítő változatot kapott zöldalmával. Az alma ropogós és savanykás íze tökéletesen harmonizál a krémes textúrával, így ez az édesség egyedi élményt nyújt. Ideális könnyed desszertként egy nyári vacsora után, vagy különleges alkalmakra, amikor valami frisset és finomat szeretnénk az asztalra tenni.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
320 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Tejszín
60 g Cukor
1 tk. Vanília kivonat
2 db Zöldalma
3 db Zselatin lap
100 ml Tej
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Áztasd be a zselatinlapokat hideg vízbe, hogy megpuhuljanak. Ez idő alatt hámozd meg és reszeld le a zöldalmát, majd locsold meg citromlével, hogy ne barnuljon meg.

    A citromlé nem csak a barnulást akadályozza meg, hanem a zöldalma ízét is kiemeli. A zöldalma legyen savanykás fajta, mint például a Granny Smith, hogy kontrasztot képezzen a panna cotta édességével.

    2

    Egy közepes lábosban keverd össze a tejszínt, a tejet, a cukrot és a vaníliát. Melegítsd lassú tűzön, amíg a cukor teljesen feloldódik, de ne forrald fel.

    A tejszínt és a tejet folyamatosan kevergetve melegítsd, hogy ne égjen le. A vanília helyett használhatsz vanília kivonatot is.

    3

    Add hozzá a reszelt zöldalmát a keverékhez, és főzd 2-3 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Ne főzd túl sokáig a zöldalmát, mert elveszítheti a ropogós állagát. Elég, ha éppen csak megpuhul.

    4

    Vedd le a lábost a tűzről, és keverd bele a megpuhult zselatinlapokat, amíg teljesen feloldódnak a forró keverékben.

    Győződj meg róla, hogy a zselatin teljesen feloldódott, különben szemcsés lesz a panna cotta.

    5

    Szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy a zöldalma darabokat eltávolítsd, és a panna cotta sima állagú legyen.

    A szűrés biztosítja a panna cotta selymes állagát. Ne nyomkodd át a zöldalma darabokat a szűrőn, mert a panna cotta zavaros lehet.

    6

    Öntsd a keveréket poharakba vagy formákba. Hűtsd le szobahőmérsékleten, majd tedd hűtőbe legalább 4 órára, hogy megdermedjen.

    A poharakat enyhén nedvesítsd be, hogy könnyebben ki tudd borítani a panna cottát. A hűtési időt ne spórold meg, különben nem lesz elég szilárd.

    7

    Tálaláskor díszítsd vékony zöldalmaszeletekkel vagy egy csipetnyi reszelt citromhéjjal.

    A díszítéshez használhatsz karamellizált zöldalmaszeleteket is, ami még különlegesebbé teszi a panna cottát.