A zöldalmát mosd meg, hámozd meg, távolítsd el a magházat, majd vágd kisebb darabokra és turmixgépben pürésítsd teljesen simára.
Ha nincs elég erős turmixgéped, először párold meg az almát, hogy könnyebben pürésíthető legyen.
Egy közepes lábasban keverd össze a vizet és a cukrot, majd közepes lángon melegítsd, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Ez körülbelül 5 percet vesz igénybe.
Ügyelj arra, hogy a cukor teljesen feloldódjon, különben kristályos maradhat a sorbetben.
Hagyd a cukorszirupot kihűlni, majd keverd hozzá a zöldalmapürét és a citromlevet.
A kihűlt szirupot óvatosan keverd a püréhez, hogy ne veszítse el a frissességét.
Öntsd a keveréket egy lapos edénybe, majd helyezd a fagyasztóba.
Használj fém edényt, mert az jobban vezeti a hideget és gyorsabban fagy a sorbet.
30 percenként egy villával kapargasd át a sorbetet, hogy jégkristályos állagú legyen. Ismételd meg ezt a műveletet 3-4 alkalommal, amíg teljesen meg nem dermed.
Ha van fagylaltgéped, azzal még krémesebb állagot érhetsz el.
Tálalás előtt hagyd a sorbetet szobahőmérsékleten 5 percig állni, hogy könnyebben adagolható legyen. Díszítsd friss mentalevéllel és zöldalma szeletekkel.
Kínálhatsz mellé egy kevés Calvadost is, ami remekül illik az alma ízéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.