Zöldbab salåta citromos öntettel tålalva

Zöldbab salåta citromos öntettel

A zöldbab salĂĄta citromos öntettel egy frissĂ­tƑ Ă©s egĂ©szsĂ©ges fogĂĄs, amely tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs könnyƱ köretkĂ©nt vagy elƑételkĂ©nt. Ez az Ă©tel nemcsak egyszerƱen elkĂ©szĂ­thetƑ, de tele van vitaminokkal Ă©s ĂĄsvĂĄnyi anyagokkal. A citromos öntet frissessĂ©get ad a zöldbabbal tökĂ©letes harmĂłniĂĄban, miközben a pirĂ­tott mandulaforgĂĄcs ropogĂłs textĂșrĂĄt biztosĂ­t. Ez a salĂĄta tökĂ©letes egy nyĂĄri grillezĂ©shez vagy könnyƱ vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 7 perc
Teljes 17 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Zöldbab
⭕ 30 ml CitromlĂ©
⭕ 20 ml Extra szƱz olĂ­vaolaj
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt fekete bors
⭕ 10 g Friss petrezselyem
⭕ 30 g Pirított mandulaforgács (opcionális)

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    TisztĂ­tsd meg a zöldbabot, majd forrĂĄsban lĂ©vƑ sĂłs vĂ­zben fƑzd roppanĂłsra (kb. 5-7 perc). EzutĂĄn öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, hogy megƑrizze Ă©lĂ©nk szĂ­nĂ©t.

    A zöldbabot ne fƑzd tĂșl, mert elveszĂ­ti a roppanĂłssĂĄgĂĄt! A jeges vĂ­z segĂ­t megĂĄllĂ­tani a fƑzĂ©si folyamatot.

    2

    Készítsd el az öntetet: keverd össze a citromlevet, az olívaolajat, a reszelt fokhagymåt, a sót és a borsot egy kis tålban. Alaposan keverd össze, hogy az ízek harmonizålódjanak.

    Az öntetet Ă©rdemes legalĂĄbb 15 perccel a tĂĄlalĂĄs elƑtt elkĂ©szĂ­teni, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek. KĂłstold meg, Ă©s Ă­zlĂ©s szerint adj hozzĂĄ több citromlevet vagy fokhagymĂĄt.

    3

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a fƑtt zöldbabot az öntettel, hogy minden babot egyenletesen bevonjon.

    A zöldbabot még melegen keverd össze az öntettel, így jobban beszívja az ízeket.

    4

    SzĂłrd meg az aprĂłra vĂĄgott friss petrezselyemmel, Ă©s ha szeretnĂ©d, pirĂ­tott mandulaforgĂĄcsot is adhatsz hozzĂĄ a ropogĂłs textĂșra Ă©rdekĂ©ben.

    A mandulaforgĂĄcsot szĂĄraz serpenyƑben pirĂ­tsd meg, amĂ­g aranybarna nem lesz. VigyĂĄzz, mert könnyen megĂ©g!

    5

    TĂĄlald a salĂĄtĂĄt azonnal frissen, vagy hƱtsd be, hogy hidegen kĂ­nĂĄld. TökĂ©letes köretkĂ©nt vagy könnyƱ elƑételkĂ©nt.

    HƱtƑben tĂĄrolva a salĂĄta mĂĄsnap is finom, de a petrezselyem elveszĂ­theti a frissessĂ©gĂ©t. TĂĄlalĂĄs elƑtt Ă©rdemes friss petrezselyemmel megszĂłrni.