Zöldbors mártás tálalva

Zöldbors mártás

A zöldbors mártás az egyik legnépszerűbb steak- és húsételekhez kínált szósz, amelynek eredete a klasszikus francia konyhához köthető. Az enyhén csípős, mégis lágy és krémes ízvilág tökéletes egyensúlyt teremt a sült húsok karakteres ízeivel. A recept egyszerűen elkészíthető, de a jól kiválasztott alapanyagok, mint a friss zöldbors és a tejszín, teszik igazán különlegessé. Ha egy elegáns, mégis könnyen elkészíthető mártást keresel, amely bármilyen húsételt feldob, a zöldbors mártás remek választás!

Előkészület 5 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 20 perc
280 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
2 ek. Zöldbors
30 g Vaj
100 ml Húsalaplé
50 ml Fehérbor
1 tk. Mustár
0.5 tk.
0.25 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.

    Ügyelj arra, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolhatja a mártás ízét.

    2

    Add hozzá a zöldborsot, és pirítsd 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.

    Friss vagy konzerv zöldborsót is használhatsz. Ha konzervet használsz, alaposan csepegtesd le.

    3

    Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.

    Száraz fehérbort használj, például Sauvignon Blanc-t vagy Pinot Grigio-t. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.

    4

    Keverd hozzá a húsalaplevet, majd hagyd főni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Használj jó minőségű húsalaplevet a legjobb íz érdekében. Ha nincs kéznél, használhatsz zöldségalaplevet is, de az íz kevésbé lesz intenzív.

    5

    Keverd bele a mustárt, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatosan kevergesd.

    Dijoni mustárt ajánlok, de használhatsz más, enyhébb mustárt is. A tejszínt lassan adagold, hogy ne csomósodjon össze a mártás.

    6

    Alacsony lángon főzd további 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.

    Ne forrald a mártást, mert a tejszín kicsapódhat. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy tejszínt.

    7

    Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd azonnal tálald húsételek mellé.

    Kóstold meg a mártást, mielőtt sózod, mert a húsalaplé és a mustár is tartalmazhat sót. Frissen őrölt borssal ízesítsd a legjobb íz érdekében.