Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat közepes lángon.
Ügyelj arra, hogy a vaj ne barnuljon meg, mert az befolyásolhatja a mártás ízét.
Add hozzá a zöldborsot, és pirítsd 1-2 percig, hogy az aromák felszabaduljanak.
Friss vagy konzerv zöldborsót is használhatsz. Ha konzervet használsz, alaposan csepegtesd le.
Öntsd hozzá a fehérbort, és főzd 2-3 percig, hogy az alkohol elpárologjon.
Száraz fehérbort használj, például Sauvignon Blanc-t vagy Pinot Grigio-t. Az alkohol elpárologtatása fontos, hogy ne legyen keserű a mártás.
Keverd hozzá a húsalaplevet, majd hagyd főni 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Használj jó minőségű húsalaplevet a legjobb íz érdekében. Ha nincs kéznél, használhatsz zöldségalaplevet is, de az íz kevésbé lesz intenzív.
Keverd bele a mustárt, majd fokozatosan öntsd hozzá a tejszínt, és folyamatosan kevergesd.
Dijoni mustárt ajánlok, de használhatsz más, enyhébb mustárt is. A tejszínt lassan adagold, hogy ne csomósodjon össze a mártás.
Alacsony lángon főzd további 5-7 percig, amíg a mártás besűrűsödik.
Ne forrald a mártást, mert a tejszín kicsapódhat. Ha túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy tejszínt.
Ízesítsd sóval és frissen őrölt borssal, majd azonnal tálald húsételek mellé.
Kóstold meg a mártást, mielőtt sózod, mert a húsalaplé és a mustár is tartalmazhat sót. Frissen őrölt borssal ízesítsd a legjobb íz érdekében.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.