Krémes zöldborsófőzelék, friss petrezselyemmel megszórva

Zöldborsó főzelék

A Zöldborsó főzelék egy igazi magyar klasszikus, amely a hagyományos háztartások asztalán szinte minden hétköznap megjelenik. Az étel alapja a zöldborsó, amelyet gazdag, tejfölös szószban főznek, hogy egy tápláló, mégis könnyed ételt készítsenek. A főzelékek közül a zöldborsó a legismertebb és legnépszerűbb, mivel gyorsan elkészíthető, és rendkívül ízletes, tápláló fogás.

A zöldborsó főzelék sokféleképpen variálható. Sokan tojással, tejföllel, vagy akár pörkölttel tálalják, de a főzelék egyszerű, de nagyszerű formában is kitűnő választás. Az étel egy igazi magyar fogás, amely nemcsak finom, hanem egészséges is, hiszen a borsó gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. A zöldborsó főzelék egy igazi comfort food, amely minden étkezéshez tökéletes kiegészítő lehet, legyen szó akár egy vasárnapi ebédről, akár egy gyors vacsoráról.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
500 g Zöldborsó
1 db Vöröshagyma
2 ek Olaj
2 ek Liszt
200 ml Tejföl
1 tk Info
0.5 tk Bors
1 tk Cukor
500 ml Víz
1 csokor Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd fel a vöröshagymát, és pirítsd meg az olajon egy közepes méretű lábasban.

    A hagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz a főzelék.

    2

    Add hozzá a zöldborsót, és keverd össze a hagymával, majd önts rá vizet. Sózd és borsozd ízlés szerint.

    Ha fagyasztott zöldborsót használsz, ne olvaszd ki előtte, hanem közvetlenül tedd a lábasba.

    3

    Főzd a zöldborsót, amíg megpuhul, kb. 15 percig.

    A főzési idő függ a zöldborsó fajtájától és frissességétől. Kóstold meg, hogy biztosan puha legyen.

    4

    Készítsd el a rántást: egy serpenyőben melegítsd fel az olajat, add hozzá a lisztet, és folyamatos keverés mellett pirítsd aranybarnára.

    A rántást folyamatosan kevergesd, hogy ne csomósodjon össze. Ha túl sűrű, adj hozzá egy kevés olajat.

    5

    Add hozzá a rántást a főzelékhez, keverd jól össze, és főzd még pár percig.

    A rántást fokozatosan adagold a főzelékhez, közben folyamatosan keverve, hogy elkerüld a csomósodást.

    6

    Keverd hozzá a tejfölt, majd add hozzá a cukrot és az apróra vágott petrezselymet.

    A tejfölt először keverd ki egy kevés forró főzelékkel, hogy ne csapódjon ki a főzelékben.

    7

    Forrald fel, majd vedd le a tűzről, és hagyd pihenni pár percig.

    Ne forrald túl sokáig a tejföllel, mert kicsapódhat.

    8

    Tálald a főzeléket melegen, friss kenyérrel vagy feltéttel.

    A főzeléket tálalhatod tükörtojással, fasírttal vagy virslivel is.