Krémes zöldborsóleves friss petrezselyemmel

Zöldborsókrémleves

A zöldborsókrémleves az egyik legnépszerűbb krémlevesek egyike, amely a friss zöldborsó édes ízét és a tejszín selymességét ötvözi. Ez az étel a tavasz és a nyár egyik kedvence, amikor a zöldborsó frissen elérhető. Az egyszerű elkészítésének és a gazdag ízvilágának köszönhetően nemcsak hétköznapokra, de ünnepi alkalmakra is kiváló választás. Próbáld ki ezt a receptet, és élvezd az egyszerű, mégis különleges ízélményt, amit a zöldborsó nyújt.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Friss vagy fagyasztott zöldborsó
30 g Vaj
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
800 ml Zöldségleves alaplé
100 ml Tejszín
1 csipet
1 csipet Bors
1 csokor Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. Egy lábasban olvasszuk meg a vajat, majd pirítsuk meg rajta a hagymát, amíg üveges lesz.

    A hagymát alacsony lángon pirítsuk, hogy ne égjen meg és ne keseredjen meg az íze.

    2

    Adjuk hozzá a fokhagymát, és pirítsuk további 1 percig, ügyelve arra, hogy ne égjen meg.

    A fokhagyma nagyon hamar megég, ezért figyeljünk rá oda, és ne pirítsuk túl.

    3

    Tegyük a lábasba a zöldborsót, majd öntsük fel a zöldségleves alaplével. Ízesítsük sóval és borssal.

    Használhatunk friss vagy fagyasztott zöldborsót is. Ha fagyasztottat használunk, ne olvasszuk ki előtte.

    4

    Forraljuk fel a levest, majd csökkentsük a hőt, és főzzük 10-12 percig, amíg a borsó megpuhul.

    A főzési idő függ a borsó fajtájától és frissességétől. Kóstoljuk meg, hogy biztosan megpuhult-e.

    5

    Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pürésítsük simára. Ha szükséges, szűrjük át, hogy teljesen krémes állagot kapjunk.

    A pürésítésnél figyeljünk, hogy ne fröccsenjen ki a forró leves. A szűrés opcionális, de krémesebb lesz a leves.

    6

    Adjuk hozzá a tejszínt, és keverjük el alaposan. Melegítsük vissza a levest, de ne forraljuk fel.

    A tejszíntől még krémesebb és lágyabb lesz a leves. Ne forraljuk, mert kicsapódhat.

    7

    Tálaljuk a levest melegen, friss petrezselyemmel és esetleg krutonnal díszítve.

    A kruton helyett pirított kenyérkockákkal is tálalhatjuk. A petrezselyem frissességet ad a levesnek.