Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat alacsony lángon, ügyelve arra, hogy ne barnuljon meg.
A vaj megégése elronthatja az egész mártást, ezért nagyon fontos az alacsony láng és a folyamatos figyelés.
Add hozzá a dijoni mustárt, és keverd össze a vajjal, amíg egységes állagú keveréket kapsz.
Használj jó minőségű dijoni mustárt a legjobb íz eléréséhez.
Öntsd hozzá a húsalaplevet, és lassan forrald fel. Keverd folyamatosan, hogy ne legyen csomós.
Ha nincs kéznél húsalaplé, használhatsz zöldségalaplevet is, de a húsalaplé intenzívebb ízt ad a mártásnak. A folyamatos keverés segít megelőzni a csomók kialakulását.
Add hozzá a zöldborsot, majd keverd bele a tejszínt. Főzd alacsony lángon 3-4 percig, hogy a mártás besűrűsödjön.
A zöldborsot enyhén nyomkodd meg, hogy kiengedd az aromáját. A tejszínnel óvatosan, nehogy túlságosan besűrűsödjön a mártás.
Ízesítsd sóval és őrölt fekete borssal, majd főzd további 1-2 percig.
Kóstold meg a mártást, mielőtt sóznál, mert a dijoni mustár és a húsalaplé is tartalmazhat sót.
Tálald melegen steakhez, grillezett húsokhoz vagy akár sült zöldségekhez.
Ha a mártás túl sűrű lenne, adj hozzá egy kevés alaplevet vagy tejszínt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.