Zöldhagymás, gombás tavaszi empanada, aranybarna, ropogós tészta gombás töltelékkel

Zöldhagymás, gombás tavaszi empanada

A tavaszi empanada különleges variációja a hagyományos latin-amerikai ételnek, amely gombás és zöldhagymás töltelékkel készül. Az empanada tészta kívül ropogós, belül pedig omlós, míg a gombás töltelék gazdag, krémes ízeket ad a falatnak. Ez a recept tökéletes tavaszi étkezésekhez, amikor a friss gomba és zöldhagymák íze kiemelkedően harmonizál a ropogós tésztával. Az empanada a latin-amerikai kultúrában hagyományos utcai étel, és most vegetáriánus változatban is elérhető. Egy igazi tavaszi kedvenc!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 55 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 g Empanada tészta
300 g Gomba (felaprítva)
3 szál Zöldhagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Tejföl
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 db Tojás (kenéshez)
1 ek. Friss petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A gombát apróra vágjuk, a zöldhagymát és fokhagymát pedig finomra szeleteljük. Az olívaolajon a zöldhagymát és fokhagymát egy serpenyőben üvegesre pirítjuk.

    A gombát ne zsúfoljuk túl a serpenyőbe, mert párolódik ahelyett, hogy szépen megpirulna.

    2

    Hozzáadjuk a felaprított gombát, és pirítjuk, amíg a leve el nem párolog, és a gomba meg nem pirul.

    Ha túl sok folyadék keletkezik, öntsük le, hogy ne legyen vizes a töltelék.

    3

    Add hozzá a tejfölt, sót és borsot, majd keverd jól össze. Tovább pirítjuk 3-4 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A tejföl krémes állagot ad a tölteléknek, de ne hagyjuk, hogy túl híg legyen.

    4

    A petrezselymet apróra vágjuk, és a töltelékhez keverjük. Hagyjuk egy kicsit lehűlni, hogy könnyebben dolgozhassunk vele.

    A friss petrezselyem frissességet és extra ízt ad a tölteléknek.

    5

    A tésztából köröket vágunk ki, majd minden kör közepére egy evőkanálnyi tölteléket helyezünk. Hajtsuk félbe, és jól nyomjuk le a széleket.

    A szélek jól záródjanak, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    A tojást verjük fel, és kenjük meg vele az empanadák tetejét, hogy szép aranybarna színt kapjunk.

    A tojáskenés segít a tészta szép, fényes felületében. Ha nem szeretnél tojást, használhatsz tejfölt.

    7

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, majd süssük az empanadákat 20-25 percig, amíg szép aranybarna színűek nem lesznek.

    Ellenőrizd a sütést 15 perc után, mivel minden sütő más tempóban működik.